Discuție:Mandriva

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare

Horror story

Ca fapt divers: am instalat si eu (pt o luna) Mandriva 2005.0 acasa. Lasind la o parte faptul ca din motive obscure urpmi auto-update nu a mers niciodata, iata cum se instaleaza in 10 pasi simpli aplicatia gtkpod (avind plf (easyurpmi) adaugat la repo-uri)

- se ruleaza urpmi gtkpod

- se constata ca a crapat, intrucit nu gaseste nicaieri libgpod

- se intreaba google care anunta ca libgpod e in cooker/contrib

- se adauga un repo de cooker

- se ruleaza iar urpmi gtkpod

- se constata treptat (trial & error) ca instalarea libgpod nu se poate face fara a accepta inca o duzina de rpm-uri din cooker. care la rindul lor cer alte duzini. in final se face update (simplu, urpmi..) la vreo 50-60 de pachete, inclusiv perl

- se elimina cooker dintre repository-uri

- se constata ca gtkpod s-a instalat corect, dar crapa la rulare

- se recompileaza din surse (da stiu, se putea face asta de la pasul 2, dar am vrut sa merg urpmi style) si, paradoxal, MERGE OK (da, stiu, cooker si contrib nu sint testate riguros)

- se constata ca de cind cu update-urile de la pasul 6, nu mai merge thunderbird. se impune deci urpmi thunderbird (tot din cooker, pe care il adaugam la loc, in fond abia l-am sters , iar la urma urmei, cine ne-a pus sa il adaugam de la bun inceput ?) si, evident, ca tot sintem la faza asta, urpmi firefox.

Aceeasi problema in o alta distributie:

- pas 1: se adauga dag la repo-uri

- pas 2: yum -y install gtkpod

- pas 3: nu exista un pas 3.


Success story

Driverele de la Nvidia erau incluse in distributie, iar dupa un update de kernel, s-a prins singur ca trebuie recompilat modulul de kernel.. si a si facut-o automat la boot.

De asemenea m-a impresionat placut prezenta lui Shorewall in distributie. Mult peste ce are nevoie un home user acasa, dar un pas mare in o directie corecta.