KDE

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
Klogo-official-oxygen.svg

KDE[modificare]

Ce este KDE?[modificare]

Privire de ansamblu

KDE este un mediu desktop transparent reţea contemporan pentru staţii de lucru UNIX. KDE caută să acopere nevoia pentru o modalitate simplă de a folosi desktop-ul staţiilor de lucru UNIX, similar mediilor de lucru utilizate de MacOS sau Microsoft Windows. (...)


KDE ca mediu de dezvoltare[modificare]

Dezvoltarea de aplicaţii UNIX/X11 era un proces extrem de dificil şi anevoios. KDE recunoaşte faptul ca o platformă de calcul este tot atât de bună cât cele mai bune aplicaţii disponibile utilizatorilor respectivei platforme. Ţinând cont de aceasta, Proiectul KDE a dezvoltat un cadru de lucru de primă clasă, implementând ultimele tehnologii de medii de lucru şi de aceea poziţionându-se în competiţie directă cu medii de dezvoltare cunoscute, ca şi MFC/COM/ActiveX de la Microsoft. Tehnologia KParts de documente compuse permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii de primă clasă cu tehnici de ultimă oră.


KDE Suita Office[modificare]

Un mare număr de aplicaţii au fost create, utilizând cadrul de dezvoltare a aplicaţiilor KDE. O selecţie a acestor aplicaţii este conţinută în distribuţia de bază KDE. KDE dezvoltă o suită "office" bazată pe KParts constând dintr-o foaie de calcul, o aplicaţie de prezentări, un organizer, un client de news şi altele. KPresenter, aplicaţia de prezentări este folosită cu mult succes la multe prezentări.


Legături externe[modificare]