NimbleX

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare

NimbleX este un sistem de operare mic, dar multilateral dezvoltat, care este capabil să boot-eze de pe un CD de 8 cm, de pe flash-uri de memorie (stick-uri USB sau Mp3 playere) dar si de pe retea. Deoarece rulează în întregime de pe CD sau USB, nu necesiat instalare şi nici măcar hard disk. NimbleX este bazat pe Slackware cu ajutorul unor scripturi linux-live şi are o multitudine dintre avantajele acestei distribuţii. Unul dintre acestea este disponibilitatea foarte mare de software gratuit care se poate găsi sub formă de pachete. Partea cea mai atractivă a sa este faptul ca, deşi este mic, NimbleX-ul are o interfaţă grafică frumoasă şi o mulţime de programe incorporate pentru navigarea pe internet, editarea de documente, ascultarea muzicii, rularea filmelor şi multe altele. Este prezent chiar şi un server HTTP şi unul FTP.

Advantaje

În primul rând, datorită dimensiunii sale reduse, îl poţi purta in permanenţă asupra ta si îl poţi folosi drept sistemul tău de operare mobil oriunde doreşti, având beneficiile menţionate mai sus, dar şi multe altele pe care le poţi descoperi singur. Deoarece are capacitatea de a detecta automat toate partiţiile, poţi accesa datele pe orice alte calculatoare fără a cunoaste parola, atât pe Linux, cât şi Windows. Acum îl poţi folosi si ca disk de recuperare a datelor, pentru a asculta muzica, vizualiza filme, naviga pe internet cât şi în orice alt scop. Datorită cerinţelor scăzute, îl poţi rula şi pe calculatoare mai vechi. Serverele de bază sunt mici şi rapide iar utilizarea lor este foarte facilă. NimbleX este un sistem de operare foarte uşor de personalizat, pentru o satisfacere mai buna a nevoilor tale.

Mai multe informaţii găsiţi aici: http://nimblex.net

Pentru prima data puteti sa customizati cu NimbleX o distributie GNU/Linux dintr-o pagina web: http://custom.nimblex.net