Xandros

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare

Xandros este o companie care produce distribuţii de Linux. Ea este creatoarea aşa zisului Xandros Desktop (o distribuţie de linux), aceasta fiind focalizata pe mediul business si utilizarea acesteia de către începători, fiind foarte similară cu Windows XP.

Fondata in 2001, compania îşi are sediile principale in New York si Ottawa, Ontario. Distribuţiile lor sunt bazate pe Corel Linux, o distribuţie bazata pe Debian care a fost luată de la Corel Corporation în acelaşi an în care Corel s-a decis sa părăsească piaţa distribuţiilor de Linux. Xandros este de asemenea un membru fondator al Desktop Linux Consortium.

Cea mai recenta versiune de Xandros datează din 21 Iulie 2006, si este versiunea 4.0.

Xandros Server reprezintă de asemenea un produs <Xandros</b> dedicat serverelor.

Numele de Xandros este derivat din mediul X al sistemelor Windows si din numele insulei greceşti Andros.

Produse[modificare]

Xandros lansează produse atât pentru piaţă de afaceri cat si pentru utilizator individual. Pentru mai multe informaţii poate fi vizitat site-ul Xandros Desktop Comparison Matrix

Ediţii comerciale[modificare]

Xandros Desktop Home Edition vine cu un soft pentru scrierea discurilor CD/DVD si cu un 30-day trial al ediţiei de office Crossover Office.De asemenea include si un CD de aplicaţii ce contine diverse aplicaţii care pot di instalate prin intermediul reţelelor Xandros. In opoziţie cu Home Edition Premium, Home Edition nu include managerul de fotografii, muzica, suita legata de securitate, parte de wireless si posibilitatea de a scrie pe partiţii NTFS.


Ediţii discontinue[modificare]

Sisteme dedicate serverelor[modificare]