Advocacy

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 14 iulie 2006 17:31, autor: 212.42.236.140 (Discuție) (Valoarea libertăţii)

Salt la: navigare, căutare

Linux Advocacy sau cine şi unde foloseşte Linux în România

Valoarea libertăţii

Este foarte important pentru comunitatea utilizatorilor de Linux să profite de acţiunile represive acoperite de titlul inept "Operaţiunea Gramofonul" pentru a explica publicului larg virtuţile licenţei GNU GPL.

Acum este momentul să le arătăm tinerilor, părinţilor şi mai ales copiilor din şcoli valoarea libertăţii. Să nu-i lăsăm să rămână captivi în acest univers strâmt în care procurorii decid ce este TRUE sau FALSE, 1 sau 0, în care doar banii şi interesul îngust contează.

Cu siguranţă, există mulţi oameni entuziaşti printre noi, persoane capabile să iniţieze astfel de acţiuni de informare. E păcat să se piardă aceasta ocazie.

O idee ar fi să ne recomandăm chiar noi instituţiilor media în calitate de utilizatori de calculatoare sau chiar experţi. Cred că vor fi destul de interesaţi. Aşa vom putea să ne transmitem mesajul mai uşor şi mai temeinic.

RATB / MLM Network SA

Postul TV Jurnalul PRIMA On-line, difuzat pe RATB.

Articol despre produs în Evenimentul Zilei.

Deşi în materialele prezentate nu poate fi identificată o referinţă directă la Linux, cu un pic de noroc se poate observa o astfel de cutie neagră bootând SuSE.

Poliţia Iasi

În ziua de 6 iunie 2006, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliţie au organizat o întâlnire cu elevi ai clasei a VII-a din cadrul Şcolii Generale „Elena Cuza” Iaşi.

[...]

Tot în cadrul acestei întâlniri, poliţiştii au purtat discuţii cu elevii referitor la prevederie legale privind protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, punându-se accent pe programele de calculator şi fişierele media.

Cu această ocazie s-a constatat lipsa de informare a elevilor despre modul în care este sancţionată utilizarea de programe fără licenţă, precum şi tendinţa acestora de a minimaliza gravitatea faptei, plecând de la practica aproape generalizată de a se folosi soft ware obţinut pe căi ilicite.

Ca o alternativă, le-a fost prezentat şcolarilor sistemul de operare Linux şi principalele programe gratuite ce rulează pe această platformă, pentru elevi acesta fiind primul contact cu acest gen de programe.

Elevii au testat programele pe un calculator pregătit pentru aceasta activitate de cãtre poliţiştii de proximitate, şcoala nedispunând de unităţi pe care să fie instalat Linux.

Activitatea a fost realizată cu elevi ai claselor a V-a, a VII-a, şi a VIII-a, participând un număr de aproximativ 65 elevi şi 2 cadre didactice.

(articol obţinut din arhiva de comunicate de presă de la http://is.politiaromana.ro/ipj_iasi/centru_presa/stiri/Stiri.htm )

Utilizarea Linux în afara României

Studiu ZDNet "Europe and the US philosophically divided on open source?" http://insight.zdnet.co.uk/software/linuxunix/0,39020472,39235707-5,00.htm

The tax authority in Lower Saxony, Germany

The tax authority in Lower Saxony, Germany is migrating 12,000 desktops to SuSE Linux and the open source KDE desktop. The migration process has "entered its peak phase", with 300 systems ported every day, according to Eva Brucherseifer, president of the KDE community in Germany, and managing director of basysKom, the consultancy which configured the desktop. A number of German cities are using, or planning to use, open source software, including Schwäbisch Hall, Mannheim, Treuchtlingen, Leonberg and Isernhagen. Schwäbisch Hall switched to Linux on more than 400 workstations and Mannheim plans to deploy Linux on 110 servers and 3,700 desktops. http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39274196,00.htm