Evenimente

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 17 august 2012 20:57, autor: 80.201.239.4 (Discuție) (SysAdminDay)

Salt la: navigare, căutare

Evenimente Linux/FOSS organizate în România

Conferința anuală de Software Liber eLiberatica

eLiberatica este un eveniment anual major dedicat fenomenului Open Source şi organizat de Agora Media, la care participă membri ai comunităților de software liber din România și invitați din toată lumea.

Linux Open Alternative Days (L.O.A.D)

Linux Open Alternative Days (L.O.A.D.) este un eveniment anual care adună în special membri ai comunității Linux de afaceri.

FLOSS Camp

Eveniment anual dedicat software-ului liber și open source în general, susținut de diverse grupuri de utilizatori Linux din România.

Școala de vară de Software Liber Informatica la Castel

Școală de vară anuală înființată în anul 2002, organizată de Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad și ARLug. Evenimentul se desfăşoară la castelul Cernovici din Macea, construit în 1724, la 20 km nord de Arad.

Sărbători dedicate FOSS

O listă de sărbători internaționale dedicate software-ului liber și open source și care se celebrează sub diverse forme inclusiv în România.

Software Freedom Day (SFD)

Eveniment coordonat de Software Freedom International care se ține la nivel global începând cu 2004. SFD se sărbătorește în a treia zi a lunii septembrie și este dedicat promovării ideii de software liber.

Document Freedom Day (DFD)

Eveniment care se ține la nivel global începând cu 2008 în ultima vineri a lunii martie cu scopul de a promova formatele deschise pentru documente, a standardelor deschise în general precum și pentru conștientizarea publicului larg în legătură cu această problemă.

Debian Day

Debian Day se sărbătorește în fiecare an pe 16 august.

http://wiki.debian.org/DebianDay/

Alte sărbători cu tradiție în comunitate

Alte sărbători mai mult sau mai puţin oficiale celebrate inclusiv de comunitățile Linux.

Super jzaezd about getting that know-how.

Programmers' Day

Ziua programatorilor se sărbătoreşte în a 256-a zi a fiecărui an, pe 13 septembrie sau pe 12 septembrie în anii bisecţi. Printre modalităţile de sărbătorire se numără decorarea unui arbore cu cifre de 0 și 1 (rezultând un 'arbore binar') sau trimiterea de felicitări folosind ASCII art. În Rusia este sărbătoare oficială[1].