Fedora: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
(Descrierea distribuţiei)
Linia 1: Linia 1:
==Descrierea distribuţiei==
+
==Ce este Fedora?==
  
'''Fedora''' este un proiect "open source" sponsorizat de [http://www.redhat.com RedHat] şi suportat de comunitatea [http://fedora.redhat.com Fedora]. Este de asemenea un "teren de testare" pentru tehnologii noi care eventual vor fi cuprinse în [http://www.redhat.com/en_us/USA/home/solutions/ produsele RedHat]. Nu este un produs suportat de compania [http://www.redhat.com RedHat Inc.]
+
'''Fedora''' este un superset de proiecte [[OpenSource|open source]] gratuite, condus de fundaţia Fedora, sponsorizat de [http://www.redhat.com RedHat] şi dezvoltat de contribuitori din lumea întreagă.
 +
 
 +
[http://fedoraproject.org Proiectul Fedora] susţine dezvoltarea unei platforme [[Linux]] bazată pe componente software open source gratuite şi care respectă standardele deschise. Produsele Fedora vor fi întotdeauna libere de a fi utilizate, modificate şi distribuite pentru oricine.
 +
 
 +
Sistemul de operare [[FedoraCore|Fedora Core]] reprezintă piesa centrală a Fedora Project, o distribuţie Linux inovativă care promovează aplicaţiile software open source gratuite, încercând să combine cât mai bine noutatea cu calitatea şi robusteţea.
 +
 
 +
'''Notă:''' pentru a evita confuziile, trebuie reţinut faptul că Fedora Project '''NU''' este suportat (''business wise'') de compania [http://www.redhat.com RedHat Inc.]
  
 
==Legaturi externe==
 
==Legaturi externe==

Versiunea de la data 29 mai 2006 09:38

Ce este Fedora?

Fedora este un superset de proiecte open source gratuite, condus de fundaţia Fedora, sponsorizat de RedHat şi dezvoltat de contribuitori din lumea întreagă.

Proiectul Fedora susţine dezvoltarea unei platforme Linux bazată pe componente software open source gratuite şi care respectă standardele deschise. Produsele Fedora vor fi întotdeauna libere de a fi utilizate, modificate şi distribuite pentru oricine.

Sistemul de operare Fedora Core reprezintă piesa centrală a Fedora Project, o distribuţie Linux inovativă care promovează aplicaţiile software open source gratuite, încercând să combine cât mai bine noutatea cu calitatea şi robusteţea.

Notă: pentru a evita confuziile, trebuie reţinut faptul că Fedora Project NU este suportat (business wise) de compania RedHat Inc.

Legaturi externe

Pagina oficiala a distributiei.

Intrebari frecvente despre distributie

Fedora Project Wiki

Solutii la diverse probleme ale distributiei