Fedora

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 30 august 2009 13:24, autor: 89.248.172.146 (Discuție) (Legături)

Salt la: navigare, căutare
Fedora
{{{logo}}}
Companie/
Developer:
Proiectul Fedora si Red Hat Inc.
Familie de distribuţii: Fedora
Ultima versiune stabilă: 9, Sulphur / 13 mai 2008
Interfaţa implicită: Gnome
Website: http://fedoraproject.org/
{{{captura_ecran}}}
Captură de ecran - Fedora 9 cu desktop implicit GNOME

Ce este Fedora?

Fedora este un superset de proiecte open source gratuite, condus de fundaţia Fedora, sponsorizat de RedHat şi dezvoltat de contribuitori din lumea întreagă.

Proiectul Fedora susţine dezvoltarea unei platforme Linux bazată pe componente software open source gratuite şi care respectă standardele deschise. Produsele Fedora vor fi întotdeauna libere de a fi utilizate, modificate şi distribuite pentru oricine.

Sistemul de operare Fedora Core reprezintă piesa centrală a Fedora Project, o distribuţie Linux inovativă care promovează aplicaţiile software open source gratuite, încercând să combine cât mai bine noutatea cu calitatea şi robusteţea.

Notă: pentru a evita confuziile, trebuie reţinut faptul că Fedora Project NU este suportat (business wise) de compania RedHat Inc.


Distributia Fedora este gazduita (mirror) si de ftp.lug.ro, pe ambele servere. Pentru detalii despre mirror-uri va rugam vizitati http://www.lug.ro/Mirrors

Cdn2lY <a href="http://vboodtnfgylo.com/">vboodtnfgylo</a>, [url=http://pzolcesuakeo.com/]pzolcesuakeo[/url], [link=http://fcvtbzsdszgj.com/]fcvtbzsdszgj[/link], http://vdbqkzivdsfk.com/