Grafica

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 9 aprilie 2015 13:38, autor: 117.169.1.25 (Discuție) (Krita)

Salt la: navigare, căutare

Grafică vectorială

Inkscape

Captură de ecran - Inkscape

Inkscape este un editor grafic vectorial Open Source, având capabilităţi similare cu Illustrator, Freehand, CorelDraw sau Xara X. Inkscape implementează standardul W3C Scalable Vector Graphics (SVG). Printre specificaţiile SVG suportate se numără shapes, paths, text, markers, clones, alpha blending, transforms, gradients, patterns, şi grouping. Inkscape suportă de asemenea meta-informaţie Creative Commons, editarea nodurilor, straturi, operaţii complexe cu paths, trasare de imagini bitmap, text-on-path, editare directa a XML şi multe altele. Poate importa formate ca JPEG, PNG, TIFF şi altele şi poate exporta ca PNG, PS sau EPS.

Scopul principal al Inkscape este de a crea o unealta puternica şi convenabilă pentru desenare complet conformantă cu standardele XML, SVG şi CSS. Un alt scop este de a întreţine o comunitate înfloritoare de utilizatori şi dezvoltatori folosind un sistem de dezvoltare deschis, orientat spre comunitate.

Skencil

Skencil este o aplicaţie de grafică vectorială disponibilă ca Software Liber. Rulând sub GNU/Linux şi alte sisteme de operare compatibile Unix, este o unealtă puternică şi flexibilă pentru ilustraţii, diagrame şi alte utilizări.

O caracteristică unică (pentru un program de grafică) a Skencil este implementarea sa aproape completă folosind Python, un limbaj interpretat de nivel înalt.

Xara Xtreme

Xara Xtreme pentru Linux este un program grafic de uz general pentru platforme Unix, incluzând Linux, FreeBSD şi OS-X (în curs de dezvoltare).

Grafică raster

GIMP

Captură de ecran - The GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) este un program liber distribuit ce poate fi folosit pentru operaţii cum ar fi retuşarea fotografiilor, compoziţii de imagini sau creare de imagini. Rulează sub multe sisteme de operare. GIMP este principalul editor grafic din lumea softului liber.

Fyre

Captură de ecran - Fyre

Fyre este o unealta care produce grafică computaţională bazata pe histograme ale unor funcţii haotice iterative.

Mi se pare ca trageti din Rom 1:26-27 ceva ce acolo nu este scris (s-au anrips in poftele lor unii pentru altii ? eu si ma gandesc ca orice barbat normal considera asta ca o scarbosenie, oricat ai fi de anrips). Mai mult, daca s-a intamplat ca oamenii de acolo sa decurga la homosexualitate din cauza plictiselii si stricaciunii morale, eu unul nu as scoate de acolo o regula universala. Adica, parerea mea, este ca este complet irelevant daca homosexualismul provine dintr-o plictiseala argumentat de dvs.- sau ca provine dintr-o pornire genetica. Personal nu-mi place Rick Waren, deci apararea nu i-o iau lui. Eu cred ca poate fi vorba despre AMBELE. Daca sunt tendinte genetice demonstrate deja pentru cleptomanie, criminalitate, instabilitate psihica, boli corporale atunci nu vad de ce ar fi implauzibil sa fie asa si in cazul homosexualitatii. Cat despre critica la adresa lui Warren, mi se pare putin fortat sa ne legam exact de aspectul acesta. Despre afirmatii pripite, schimbate si nesabuite, carti care gadila urechile, da, probabil putem sa reprosam.Problema poate aparea in felul urmator. Sa spune ca se gaseste o gena care determina homosexualitatea, genetica. Daca stam cu ideea dvs, atunci homosexualitatea va fi mai acceptabila , poi daca asa i-a lasat Dumnezeu .vor spune. De aceea pentru noi trebuie sa fie irelevanta cauza, trebuie condamnat pacatul. Dumnezeu va judeca relevanta cauzei.

Colecţii de imagini

Open Clip Art Library

Acest proiect îşi propune sa creeze o arhiva de imagini de tip clip art contribuite de utilizatori şi care pot fi folosite fără nici o restricţie. Toate imaginile contribuite sunt distribuite în Domeniu Public, în conformitate cu definiţia acestuia de către Creative Commons.