KDE

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 7 februarie 2006 19:42, autor: Bmbogdan (Discuție | contribuții) (scurta prezentare kde)

(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

KDE

Ce este KDE?

Privire de ansamblu

KDE este un mediu desktop transparent reţea contemporan pentru staţii de lucru UNIX. KDE caută să acopere nevoia pentru o modalitate simplă de a folosi desktop-ul staţiilor de lucru UNIX, similar mediilor de lucru utilizate de MacOS sau Microsoft Windows. (...)


KDE ca mediu de dezvoltare

Dezvoltarea de aplicaţii UNIX/X11 era un proces extrem de dificil şi anevoios. KDE recunoaşte faptul ca o platformă de calcul este tot atât de bună cât cele mai bune aplicaţii disponbile utilizatorilor respectivei platforme. Ţinând cont de aceasta, Proiectul KDE a dezvoltat un cadru de lucru de primă clasă, implementând ultimele tehnologii de medii de lucru şi de aceea poziţionându-se în competiţie directă cu medii de dezvoltare cunoscute, ca şi MFC/COM/ActiveX de la Microsoft. Tehnologia KParts de documente compuse permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii de primă clasă cu tehnici de ultimă oră.


KDE Suita Office

Un mare număr de aplicaţii au fost create, utilizând cadrul de dezvoltare a aplicaţiilor KDE. O selecţie a acestor aplicaţii este conţinută în distribuţia de bază KDE. KDE dezvoltă o suită "office" bazată pe KParts constând dintr-o foaie de calcul, o aplicaţie de prezentări, un organizer, un client de news şi altele. KPresenter, aplicaţia de prezentări este folosită cu mult succes la multe prezentări.


Legături externe

Site-ul KDE

Ce este KDE?