Linux şi jocurile: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
 
Linia 9: Linia 9:
 
* [http://supertux.berlios.de/wiki/index.php/Download/Installation Download]
 
* [http://supertux.berlios.de/wiki/index.php/Download/Installation Download]
 
* [http://supertux.berlios.de/screenshots.html Capturi de ecran]
 
* [http://supertux.berlios.de/screenshots.html Capturi de ecran]
 +
 +
=== Jump'n Bump ===
 +
Un joc, dacă vine să credeţi, mai sângeros decât un shooter clasic :-) Nişte iepuraşi simpatici încearcă să sară unul în capul altuia, cel strivit devenind o baltă de sânge. Pot juca până la patru jucători la aceeaşi consolă (tastatură şi mouse). Grafica este destul de slabuţă dar, per ansamblu, e haios să-l joci cu nevasta sau prietena.
 +
Este realizat cu SDL si dispune de o bază enormă de planşe (peste 250).
 +
 +
* [http://jumpbump.mine.nu/ Pagina oficială]
 +
* [http://www.jumpbump.mine.nu/port/jumpnbump-1.50.tar.gz Download]
 +
* [http://www.jumpbump.mine.nu/port/screenshots/jumpnbump_thisisnotblood.png Captură de ecran]
 +
* [http://jumpnbump.spaceteddy.net/all-levels.tar.gz Planşe (52MB)]
 +
 +
Există încă o pagină pe care este o versiune mai nouă a jocului, dar nu este (încă) portată pe Linux: [http://www.icculus.org/jumpnbump/ http://www.icculus.org/jumpnbump/]

Versiunea de la data 3 decembrie 2005 11:23

Unii zic că Linux e plicticos, că nu există jocuri pentru el, etc. În această secţiune vom încerca sa dovedim contrariul şi vom întocmi o lista cu jocurile (majoritatea free) care rulează pe acest SO.

Jump'n Run

SuperTux

Este o clonă a faimosului SuperMario, dar în care personajul principal este, aţi ghicit, un pinguin. Versiunea actuală (milestone 1) are 26 de nivele, 9 tipuri de inamici precum şi o grămadă de planşe-bonus. Dispune de un level-editor încorporat, extrem de uşor de utilizat, care vă permite să vă faceţi propriile planşe (sau, hmm, să modificaţi planşele existente ca să treceţi mai uşor de ele). Fondul sonor este foarte bine realizat, randarea se poate face software sau OpenGL. O aplicaţie realizată profesional.

Jump'n Bump

Un joc, dacă vine să credeţi, mai sângeros decât un shooter clasic :-) Nişte iepuraşi simpatici încearcă să sară unul în capul altuia, cel strivit devenind o baltă de sânge. Pot juca până la patru jucători la aceeaşi consolă (tastatură şi mouse). Grafica este destul de slabuţă dar, per ansamblu, e haios să-l joci cu nevasta sau prietena. Este realizat cu SDL si dispune de o bază enormă de planşe (peste 250).

Există încă o pagină pe care este o versiune mai nouă a jocului, dar nu este (încă) portată pe Linux: http://www.icculus.org/jumpnbump/