Qinstall

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 10 martie 2011 21:14, autor: 62.231.93.87 (Discuție) (editat: arny)

(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

qinstall-src (qinstall-source) este o suită de pachete surse împreună cu un installer ce ajută la compilarea, configurarea şi instalarea tuturor surselor, rezultând un server de e-mail functional. Acesta (installerul) permite administratorilor de sistem să instaleze cu uşurinţă un server de e-mail securizat, scalabil si fiabil, împreuna cu toate programele necesare pentru o funcţionare adecvată. Rezultatul final fiind un server de e-mail complet funcţional în căteva minute. S-a testat pe Slackware, Gentoo, Fedora Core, Debian, openSuSe si Centos.

Fiind lansat sub licenţa GPL, se poate descărca şi utiliza gratuit.


qinstall-bin (qinstall-binary) este o suită de pachete binare împreună cu un installer puternic ce ajută la instalarea si configurarea unui server de e-mail. Acesta permite administratorilor de sistem să instaleze foarte uşor un server de e-mail securizat, scalabil şi fiabil, împreuna cu toate programele necesare pentru o funcţionare adecvată. Rezultatul final fiind un server de e-mail complet functional in mai puţin de 2 minute.

Deocamdată este disponibil numai pentru Slackware Linux, urmănd ca în viitorul apropiat să fie disponibil şi pentru RHEL, CentOS si Fedora Core.

Această versiune, fiind comercială, se distribuie numai pe format mini CD.

Legături externe[modificare]