Slackware: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
(corectat puţin)
m
Linia 8: Linia 8:
  
 
==Legături externe==
 
==Legături externe==
 +
* [http://www.slackware.com/ Pagina oficială a distribuţiei]
 
* [http://www.slackware.com.ro Comunitatea Slackware Linux România]
 
* [http://www.slackware.com.ro Comunitatea Slackware Linux România]

Versiunea de la data 3 decembrie 2005 14:23

Slackware Linux este una dintre primele distribuţii Linux. Încă de la prima versiune, Slackware a menţinut, şi încă menţine, simplitatea, stabilitatea si siguranţa în operare. Nu incearcă sa rivalizeze cu Windows, încearca doar să fie cel mai bun Linux posibil. Nu îşi propune să acopere programele cu interfeţe grafice fanteziste. În schimb, pune utilizatorii în control total asupra sistemului lăsându-i să interacţioneze cu acesta pană la cel mai mic detaliu.

Dezvoltarea distribuţiei nu este grăbită pentru a satisface termenele limită, fiecare versiune este lansată cănd este gata pregatiă. Slackware este distribuţia ideală pentru cei cărora le place să invete si să îşi configureze singuri propriul sistem, lăsăndu-i ăa faca exact ceea ce doresc. Stabilitatea si simplitatea sunt motivele pentru care mulţi folosesc această distribuţie.

Slackware Linux are reputaţia de a fi solid şi stabil, atât ca statie de lucru dar mai ales ca server. Odată instalate si configurate, serverele pot susţine afaceri, putând juca orice rol dorit, cu costuri scazute.

La fel ca în cazul altor distribuţii, servere de web, FTP, e-mail, DNS si multe altele, sunt funcţionale la "cheie", precum şi o gama variata de medii desktop. (interfete grafice - window manager). Sunt incluse şi o varietate de unelte pentru programare, editoare de text si biblioteci curente pentru cei ce doresc să-si compileze propriile programe.

Legături externe