Suse

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 10 iunie 2012 10:58, autor: Bmbogdan (Discuție | contribuții) (A protejat "Suse" [edit=autoconfirmed:move=autoconfirmed])

(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Este o distribuţie bine finisată, uşor de utilizat, cu multe pachete şi o integrare foarte buna între componente. SUSE are o unealtă de administrare deosebit de capabilă, numita YaST. Cu aceasta se pot face repede configurări pentru o varietate largă de secţiuni (hardware, management software, servicii de reţea cum ar fi server DNS, DHCP, mail, samba, apache etc).

SUSE reprezintă una dintre cele mai bune opţiuni pentru primul contact cu Linux. În acelaşi timp, este apreciată de utilizatorii avansaţi care doresc productivitate mare, rapid. SUSE reuşeste să arate bine şi să fie plăcută pentru începători, fără ca acest lucru să-i împiedice pe profesionişti să examineze sistemul în interior.

Există versiuni diferite ale distribuţiei, adaptate pentru segmentul "consumator" (calculatorul de acasă sau laptop-ul personal) şi pentru segmentul de afaceri (servere şi desktop-uri din firme).

Suse kde desktop.jpg