Ubuntu: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
(YDQNpJkAveANTpE)
m (Reveniri la ultima modificare de către 94.23.1.28 (discuţie); revenire la ultima versiune de către Fdcx)
Linia 1: Linia 1:
Thanks, I have seen this before, seems it comes from an usrtpeam bug where the default settings are not correct. I can't rememeber the specific trigger for this, but it only effected some people. I'll have to re apply the old patch to force main grid on a default install. I bet what has happened now so you can't select the main grid is the remeber username/password system has kicked in as well and jammed the selection. Try doing a purge of snowglobe apt-get purge snowglobe, and also remove your ~/.snowglobeomv folder then reinstall. Then select a grid to login on the first login attempt. If you want to be really sure, start snowglobe from the command line as snowglobe  loginuri  which will force the login to go to the main LL grid BTW this is also how you can add other grids to the drop down list in the future if you ever want to.
+
{{Distrobox|nume=Ubuntu|logo=|developer=[http://www.canonical.com Canonical, Ltd.]|familie=[[Debian]]|ultima_versiune=11.10 (Oneiric Ocelot)|ultima_lansare=13 octombrie 2011|ui=gnome|website=http://www.ubuntu.com/|captura_ecran=}}
 +
 
 +
Ubuntu este un sistem de operare gratuit, open source, orientat către utilizatorul obișnuit. Lansat în 2004, Ubuntu este derivat din [[Debian]] și la ora actuală este cea mai răspândită [[distribuţii|distribuție]] desktop [[Linux]]. Ubuntu pune accentul pe uşurinţa în utilizare și beneficiază de actualizări periodice la fiecare 6 luni pentru aplicațiile disponibile, precum și actualizări de securitate timp de 18 luni. Pentru versiunile [http://wiki.ubuntu.com/LTS LTS] (Long-Term Support), lansate la fiecare 2 ani, Canonical oferă suport timp de 3 ani pentru [http://www.ubuntu.com/desktop Ubuntu Desktop] și 5 ani pentru [http://www.ubuntu.com/server Ubuntu Server].
 +
 
 +
La lansare, Ubuntu include cea mai recentă versiune de [[rowiki:Gnome | Gnome]] disponibilă la acel moment precum şi o selecție de software pentru desktop şi server. Sistemul se poate obține prin descărcare de pe Internet sau instalare de pe un mediu CD, DVD sau USB (pe calculatoarele care suportă acest lucru).
 +
 
 +
Printre facilitatile noi ale versiunii LTS de Ubuntu Linux - 10.04 [http://wiki.ubuntu.com/LucidLynx "Lucid Lynx"] se numără:
 +
* Suport îmbunătăţit pentru localizare
 +
* [[Nucleu Linux | kernel]] actualizat la versiunea 2.6.32
 +
* [[KDE]] SC 4.4 (Kubuntu)
 +
* Pornire mai rapidă a sistemului prin înlăturarea HAL din procesul de boot
 +
* Suport actualizat pentru autentificare Active Directory
 +
* Nou driver implicit pentru hardware nVidia şi suport îmbunătăţit pentru driverele proprietare
 +
* Facilitati integrate de social networking pentru Twitter, Identi.ca, FaceBook prin MemMenu (bazat pe proiectul [http://gwibber.com/ Gwibber])
 +
* Interfaţă cu un aspect îmbunătăţit și două teme noi
 +
 
 +
==Pachete disponibile==
 +
Fiind derivat din Debian, Ubuntu dispune de majoritatea pachetelor software disponibile pentru Debian, iar în unele cazuri pachetele Debian se pot instala pe Ubuntu ca atare sau cu intervenții minore.
 +
 
 +
==Localizare==
 +
Ubuntu beneficiază de o bună [http://www.ubuntu.ro/participa/localizare localizare în limba română] a sistemului și aplicațiilor, la care poate contribui oricine.
 +
 
 +
==Vezi și==
 +
* [[Kubuntu]]
 +
* [[Edubuntu]]
 +
* [[Xubuntu]]
 +
* [[Ubuntu Server]]
 +
* [[Gobuntu]]
 +
 
 +
==Legături externe==
 +
[http://www.ubuntu.ro/ Site oficial în limba română]
 +
 
 +
{{Distribuţie}}
 +
 
 +
[[Category:Distribuții]]

Versiunea de la data 8 iunie 2012 05:38

Ubuntu
Companie/
Developer:
Canonical, Ltd.
Familie de distribuţii: Debian
Ultima versiune stabilă: 11.10 (Oneiric Ocelot) / 13 octombrie 2011
Interfaţa implicită: gnome
Website: http://www.ubuntu.com/

Ubuntu este un sistem de operare gratuit, open source, orientat către utilizatorul obișnuit. Lansat în 2004, Ubuntu este derivat din Debian și la ora actuală este cea mai răspândită distribuție desktop Linux. Ubuntu pune accentul pe uşurinţa în utilizare și beneficiază de actualizări periodice la fiecare 6 luni pentru aplicațiile disponibile, precum și actualizări de securitate timp de 18 luni. Pentru versiunile LTS (Long-Term Support), lansate la fiecare 2 ani, Canonical oferă suport timp de 3 ani pentru Ubuntu Desktop și 5 ani pentru Ubuntu Server.

La lansare, Ubuntu include cea mai recentă versiune de Gnome disponibilă la acel moment precum şi o selecție de software pentru desktop şi server. Sistemul se poate obține prin descărcare de pe Internet sau instalare de pe un mediu CD, DVD sau USB (pe calculatoarele care suportă acest lucru).

Printre facilitatile noi ale versiunii LTS de Ubuntu Linux - 10.04 "Lucid Lynx" se numără:

  • Suport îmbunătăţit pentru localizare
  • kernel actualizat la versiunea 2.6.32
  • KDE SC 4.4 (Kubuntu)
  • Pornire mai rapidă a sistemului prin înlăturarea HAL din procesul de boot
  • Suport actualizat pentru autentificare Active Directory
  • Nou driver implicit pentru hardware nVidia şi suport îmbunătăţit pentru driverele proprietare
  • Facilitati integrate de social networking pentru Twitter, Identi.ca, FaceBook prin MemMenu (bazat pe proiectul Gwibber)
  • Interfaţă cu un aspect îmbunătăţit și două teme noi

Pachete disponibile

Fiind derivat din Debian, Ubuntu dispune de majoritatea pachetelor software disponibile pentru Debian, iar în unele cazuri pachetele Debian se pot instala pe Ubuntu ca atare sau cu intervenții minore.

Localizare

Ubuntu beneficiază de o bună localizare în limba română a sistemului și aplicațiilor, la care poate contribui oricine.

Vezi și

Legături externe

Site oficial în limba română