Advocacy

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 5 februarie 2011 06:19, autor: Rz (Discuție | contribuții) (Poliţia Iasi: mici corecturi/actualizari)

(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Linux Advocacy sau cine şi unde foloseşte Linux în România[modificare]

RATB / MLM Network SA[modificare]

Postul TV Jurnalul PRIMA On-line, difuzat pe RATB.

Articol despre produs în Evenimentul Zilei.

Deşi în materialele prezentate nu poate fi identificată o referinţă directă la Linux, cu un pic de noroc se poate observa o astfel de cutie neagră bootând SuSE.

Poliţia Iași[modificare]

Pe 6 iunie 2006, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliţie (agent Vasile Topor) au organizat o întâlnire cu elevi din cadrul şcolilor din circumscripţia secţiei (cartierele Păcurari şi Canta), respectiv şcolile "Elena Cuza", "Petru Poni", "Ion Creangă".

Tot în cadrul acestei întâlniri, poliţiştii au purtat discuţii cu elevii referitor la prevederile legale privind protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, punându-se accent pe programele de calculator şi fişierele media.

Cu această ocazie s-a constatat lipsa de informare a elevilor despre modul în care este sancţionată utilizarea de programe fără licenţă, precum şi tendinţa acestora de a minimaliza gravitatea faptei, plecând de la practica aproape generalizată de a se folosi soft ware obţinut pe căi ilicite.

Ca o alternativă, le-a fost prezentat şcolarilor sistemul de operare Linux şi principalele programe gratuite ce rulează pe această platformă, pentru elevi acesta fiind primul contact cu acest gen de programe.

Elevii au testat programele pe un calculator pregătit pentru aceasta activitate de cãtre poliţiştii de proximitate, şcoala nedispunând de unităţi pe care să fie instalat Linux.

Activitatea a fost realizată cu elevi ai claselor V-VIII din scolile amintite şi cu cadre didactice.

După această acţiune la Şcoala "Elena Cuza" Iaşi a fos înfiinţat şi funcţionează un laborator bazat numai pe sistemul Linux (distribuția Edubuntu), iar calculatoarele cu Windows au acum şi Linux pentru ca elevii să ştie şi de această alternativă a softului liber.


Articol obţinut din arhiva de comunicate de presă de la Inspectoratul Județean de Poliție Iași, actualizat de prof. Adrian Chiorescu, Şcoala "Elena Cuza" Iaşi

Vertigo - publicitate A/V în autobuzele RATP Iași[modificare]

Am surprins un reboot al soluției lor. Aparent folosesc Slackware.

Utilizarea Linux în afara României[modificare]

Studiu ZDNet "Europe and the US philosophically divided on open source?" http://insight.zdnet.co.uk/software/linuxunix/0,39020472,39235707-5,00.htm

Studiu efectuat de UE conform caruia folosirea solutiilor open-source reduce costurile IT[modificare]

Studiul a fost publicat in ianuarie 2007 poate fi downloadat de pe Portalul Uniunii Europene sub forma unui PDF de 287 pagini.

Studiul prezinta o analiza a solutiilor OSS la nivelul UE dar citeaza si studii mai amanuntite din alte tari; de exemplu in Brazilia si Japonia servere Linux exista in peste 50% din companiile medii si mari; iar in China utilizarea Linuxului ca server se gaseste in aproximativ 80% din firme.

The tax authority in Lower Saxony, Germany[modificare]

The tax authority in Lower Saxony, Germany is migrating 12,000 desktops to SuSE Linux and the open source KDE desktop.

The migration process has "entered its peak phase", with 300 systems ported every day, according to Eva Brucherseifer, president of the KDE community in Germany, and managing director of basysKom, the consultancy which configured the desktop.

A number of German cities are using, or planning to use, open source software, including Schwäbisch Hall, Mannheim, Treuchtlingen, Leonberg and Isernhagen. Schwäbisch Hall switched to Linux on more than 400 workstations and Mannheim plans to deploy Linux on 110 servers and 3,700 desktops. http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39274196,00.htm