CentOS: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
Linia 19: Linia 19:
  
 
== Xen4CentOS ==
 
== Xen4CentOS ==
Proiectul [http://wiki.centos.org/QaWiki/Xen4 Xen4CentOS] este un efort comun al echipelor [http://www.xenproject.org/ CentOS Project] si [http://www.xenproject.org/ Xen Project ]. Lansat oficial in vara lui 2013 el vizeaza sa asigure suport pt utilizarea sistemului Xen de virtualizare pe platforma CentOS 6, in conditiile in care RedHat Enterprise Linux nu asigura decit suport si integrare cu KVM.
+
Proiectul [http://wiki.centos.org/QaWiki/Xen4 Xen4CentOS] este un efort comun al echipelor [http://www.centos.org/ CentOS Project] si [http://www.xenproject.org/ Xen Project ]. Lansat oficial in vara lui 2013 el vizeaza sa asigure suport pt utilizarea sistemului Xen de virtualizare pe platforma CentOS 6, in conditiile in care RedHat Enterprise Linux nu asigura decit suport si integrare cu KVM.
  
 
{{Distribuţie}}
 
{{Distribuţie}}
  
 
[[Category:Distribuții]]
 
[[Category:Distribuții]]

Versiunea de la data 11 noiembrie 2013 02:37

CentOS
Companie/
Developer:
The CentOS Development Team
Familie de distribuţii: RedHat Enterprise Linux
Ultima versiune stabilă: 6.4 / 12 martie 2013
Interfaţa implicită: Gnome
Website: http://www.centos.org/

In conformitate cu descrierea de pe propriul site (http://www.centos.org) CentOS este o distributie de Linux de clasa enterprise obtinuta prin recompilarea surselor puse la dispozitie de catre o companie americană. În fapt este pur și simplu RHEL recompilat și ca atare se străduiește să fie compatibilă binar 100% cu aceasta, reproducind inclusiv toate bug-urile cunoscute.

Versiunea 6.x a CentOS suportă 2 arhitecturi:

i386 - pentru AMD (K6, K7, Thunderbird, Athlon, Athlon XP, Sempron), Pentium (Classic, Pro, II, III, 4, Celeron, M, Xeon), VIA (Eden, Luke, C7)

x86_64 - pentru AMD (Athlon 64, Opteron) si Intel Pentium (Xeon EM64T etc.)

Xen4CentOS

Proiectul Xen4CentOS este un efort comun al echipelor CentOS Project si Xen Project . Lansat oficial in vara lui 2013 el vizeaza sa asigure suport pt utilizarea sistemului Xen de virtualizare pe platforma CentOS 6, in conditiile in care RedHat Enterprise Linux nu asigura decit suport si integrare cu KVM.