Comunităţi Linux din România

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 10 decembrie 2005 01:36, autor: 86.125.72.13 (Discuție)

Salt la: navigare, căutare

O mică listă (dar care sper să crească cât mai mare) a comunităţilor Linux din România.

RLUG

Adică unde te afli tu acuma :)

TMLUG

TMLUG este un grup informal de utilizatori ce împărtăşesc un interes comun în Linux şi Free Software. Scopul TMLUG este de a facilita comunicarea între utilizatorii Linux din Timişoara, prin organizarea de întâlniri, prezentări şi workshop-uri.


Linux Hangar

Ştiri, documentaţie, CD-uri gratuite cu distribuţia linux favorită. Tot respectul pentru dl. Ştefaniu Criste, cel care are acest site, şi care oferă gratuit şi în mod voluntar CD-uri cu Linux doritorilor. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să puneţi numărul de CD-uri blank necesare într-un plic autoadresat, timbrat şi deschis şi să-l trimiteţi la adresa indicată pe site.


Slackware Linux România

Distribuţia Slackware este de mult timp prezentă in România şi a fost reprezentată cu mândrie de către cei care o folosesc încă de la apariţia ei în anul 1993.

Până de curănd aceşti oameni pe care îi unea o pasiune comună şi anume iubirea pentru această distribuţie simplă bazată pe pachete tar.gz nu aveau un loc doar al lor unde să se întălnească şi să se ajute reciproc. Cu ajutorul mai multor persoane am reusit să punem pe picioare si pagina Comunitatii Slackware din România, sperăm ca toti românii care folosesc Slackware îşi vor găsi locul pe această pagină.

Totul a început de la postul acesta pe forumul myl.ro :
http://www.myl.ro/forum/index.php?s=9c6e310111782c28cec88400388a9d9c&showtopic=104
dar nimeni nu s-a gândit că vom reuşi să punem totul pe picioare într-un timp atât de scurt. Desigur ca la orice proiect am întâmpinat si noi greutăţi dar pe care am reusit să le rezolvăm sau să ne resemnăm şi să mergem mai departe.

Acestea fiind spuse, la fel ca şi celelalte distribuţii, facem parte dintr-o familie mare pe nume GNU/Linux.