Comunităţi Linux din România

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 29 noiembrie 2007 22:51, autor: Petre (Discuție | contribuții) (grupate putin linkurile (s-au strans uimitor de multe, o sa trebuiasca sa facem split in curand))

Salt la: navigare, căutare

O mică listă (dar care sper să crească cât mai mare) a comunităţilor Linux din România.

LUG-uri româneşti

LUG vine de la Linux Users Group, un termen relativ consacrat pentru grupările mai mult sau mai puţin organizate de împătimiţi, suţinători sau simpli simpatizanţi ai Open Source şi ai OS-ului cu pinguin.

RLUG

Adică aici :) RLUG = Romanian LUG. Notabile sunt listele de mail, mirrorurile si intalnirile la bere periodice (doar Bucuresti).


TMLUG

TMLUG este un grup neoficial de utilizatori ce împărtăşesc un interes comun în Linux şi Free Software. Scopul TMLUG este de a facilita comunicarea între utilizatorii Linux din Timişoara, prin organizarea de întâlniri, prezentări şi workshop-uri.


ARLUG

Un grup proaspăt înfiinţat: grupul utilizatorilor Linux din Arad.


SVLUG

Grupul utilizatorilor Linux din Suceava.


SBLUG

Grupul neoficial al utilizatorilor Linux din Sibiu a fost infiinţat în decembrie 2004. Din păcate de 8-9 luni stăm cam prost la activităţi. Cei care doresc sa se implice în acest proiect sau alte proiecte conexe sunt rugaţi să ne contacteze.

CJLUG

Grupul utilizatorilor de Linux din Cluj-Napoca este cuprins in Grupul pentru Software Liber.

Comunităţi centrate pe distribuţii specifice

Slackware Linux România


Mandriva Linux România

gentoo.ro

fedoraproject.ro

Alte comunităţi reprezentative

Linux Hangar

Ştiri, documentaţie, CD-uri gratuite cu distribuţia linux favorită. Tot respectul pentru dl. Ştefaniu Criste, cel care are acest site, şi care oferă gratuit şi în mod voluntar CD-uri cu Linux doritorilor. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să puneţi numărul de CD-uri blank necesare într-un plic autoadresat, timbrat şi deschis şi să-l trimiteţi la adresa indicată pe site.


linux360.ro

Una din comunitatile de GNU/Linux din Bucuresti cu o gama de utilizatori destul de bogata si de variata.

MYLRo.org - Manage Your Linux Romania

Comunitate si portal de articole, stiri si tips destinate utilizatorilor Linux din Romania.

myl.ro

Comunitate Linux dedicata incepatorilor si nu numai. Forum de discutii, stiri zilnice, galerie de imagini, o comunitate deschisă, cu vechime.

Linux Soft

Comunitate Linux - O Lume Deschisa. Ştiri, forum, galerie, wiki.

irc.freenode.net

Aceasta este o listă (foarte probabil incompletă) a canalelor de discuţii legate de linux, în limba română.

  • #decebal.org
  • #debian-ro
  • #gentoo-ro
  • #slackwarero
  • #ubuntu-ro
  • #tmlug
  • #myl
  • #linuxsoft

Open Software Network

Reteaua Programelor Libere, sau miscarea Open din Romania, incluzand dar nelimitat de mediul si miscarea Linux se vrea un punct de plecare sau de reper pentru crearea unei alternative la standardele existente "impuse"! Cel mai important proiect lansat de OSN este roForge, un mediu de colaborare, cooperare, prezenta si prezentare a inteligentei romanesti recunoscute international.

Linuxhomy Romania

  • Portalul LinuxHomy a luat fiinta la finele anului 2005, in speranta cresterii numarului de utilizatori ai sistemului de operare linux si de atunci este intr-o continua adaptare cerintelor utilizatorilor.

Romanian BSD Forums

Forum despre BSD cu sectiuni dedicate pentru FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, DragonFly BSD precum si cu sectiuni generale.

Romanian Open Source Development

rosdev.ro isi doreste sa fie un punct de promovare online a developerilor de origine romana si proiectelor Open Source & Free Software cu participare romaneasca in mediile academice si evenimente IT romanesti. Romania este cunoscuta ca o putere in domeniul dezvoltarii de software, vrem ca ponderea in Open Source a comunitatii romanesti sa devina pe masura.

Pentru a facilita discutiile a fost creata o lista publica de discutii la adresa http://groups.google.com/group/rosdev. Subscrierea este libera.

Grupul Software-ului Liber din Cluj-Napoca

Grupul comunitatii software-ului liber din Cluj Napoca. Grupul organizeaza prezentari, workshop-uri si alte actiuni de promovare a software-ului liber, inclusiv Linux. Mai multe pe site.