Dpkg: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
m (corectat o mică inexacitate)
m (typo)
 
Linia 3: Linia 3:
 
'''dpkg''' este un sistem de gestionare a pachetelor [[.deb]] utilizat de [[Debian]] și alte distribuții derivate.
 
'''dpkg''' este un sistem de gestionare a pachetelor [[.deb]] utilizat de [[Debian]] și alte distribuții derivate.
  
În sine, dpkg este un instrument de nivel scăzut ce servește la instalarea, dezinstalarea și interogarea individuală a pachetelor (similar cu [[rpm]] la sistemele RedHat și derivate). Utilitare ca [[aptitude]] ([[consolă]]) și [[synaptic]] ([[Gnome]]) dispun o interfață mai sofisticată și permit gestionarea dependințelor pachetelor, apelând transparent dpkg pentru operațiunile low-level.
+
În sine, dpkg este un instrument de nivel scăzut ce servește la instalarea, dezinstalarea și interogarea individuală a pachetelor (similar cu [[rpm]] la sistemele RedHat și derivate). Utilitare ca [[aptitude]] ([[consolă]]) și [[synaptic]] ([[Gnome]]) dispun de o interfață mai sofisticată și permit gestionarea dependințelor pachetelor, apelând transparent dpkg pentru operațiunile low-level.

Versiunea curentă din 19 septembrie 2010 16:29

Acest articol este deocamdată un ciot. Ne puteţi ajuta prin completarea lui.

dpkg este un sistem de gestionare a pachetelor .deb utilizat de Debian și alte distribuții derivate.

În sine, dpkg este un instrument de nivel scăzut ce servește la instalarea, dezinstalarea și interogarea individuală a pachetelor (similar cu rpm la sistemele RedHat și derivate). Utilitare ca aptitude (consolă) și synaptic (Gnome) dispun de o interfață mai sofisticată și permit gestionarea dependințelor pachetelor, apelând transparent dpkg pentru operațiunile low-level.