Dpkg: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
m (corectat o mică inexacitate)
Linia 3: Linia 3:
 
'''dpkg''' este un sistem de gestionare a pachetelor [[.deb]] utilizat de [[Debian]] și alte distribuții derivate.
 
'''dpkg''' este un sistem de gestionare a pachetelor [[.deb]] utilizat de [[Debian]] și alte distribuții derivate.
  
În sine, dpkg este un instrument de nivel scăzut ce poate fi folosit doar în linia de comandă. Utilitare ca [[aptitude]] ([[consolă]]) și [[synaptic]] ([[Gnome]]) dispun o interfață mai sofisticată și permit gestionarea mai ușoară a pachetelor.
+
În sine, dpkg este un instrument de nivel scăzut ce servește la instalarea, dezinstalarea și interogarea individuală a pachetelor (similar cu [[rpm]] la sistemele RedHat și derivate). Utilitare ca [[aptitude]] ([[consolă]]) și [[synaptic]] ([[Gnome]]) dispun o interfață mai sofisticată și permit gestionarea dependințelor pachetelor, apelând transparent dpkg pentru operațiunile low-level.

Versiunea de la data 4 martie 2010 00:43

Acest articol este deocamdată un ciot. Ne puteţi ajuta prin completarea lui.

dpkg este un sistem de gestionare a pachetelor .deb utilizat de Debian și alte distribuții derivate.

În sine, dpkg este un instrument de nivel scăzut ce servește la instalarea, dezinstalarea și interogarea individuală a pachetelor (similar cu rpm la sistemele RedHat și derivate). Utilitare ca aptitude (consolă) și synaptic (Gnome) dispun o interfață mai sofisticată și permit gestionarea dependințelor pachetelor, apelând transparent dpkg pentru operațiunile low-level.