Evenimente: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
(HDbcmOiUam)
Linia 1: Linia 1:
= Evenimente Linux/FOSS organizate în România =
+
A bit surprised it seems to simlpe and yet useful.
=== Conferința anuală de Software Liber '''eLiberatica''' ===
 
[http://www.eliberatica.ro eLiberatica] este un eveniment anual major dedicat fenomenului Open Source şi organizat de [http://www.agora.ro Agora Media], la care participă membri ai comunităților de software liber din România și invitați din toată lumea.
 
 
 
* [http://www.linkedin.com/groups?home=&gid=35783&trk=anet_ug_hm Grupul ''LinkedIn''] al celor care au susținut o prezentare la '''eLiberatica'''
 
 
 
=== Linux Open Alternative Days ('''L.O.A.D''') ===
 
Linux Open Alternative Days (L.O.A.D.) este un eveniment anual care adună în special membri ai comunității Linux de afaceri.
 
 
 
* [http://www.load.ro/ Pagina oficială]
 
 
 
=== '''FLOSS Camp''' ===
 
Eveniment anual dedicat software-ului liber și open source în general, susținut de diverse [[Comunităţi Linux din România | grupuri de utilizatori Linux din România]].
 
 
 
* [http://camp.softwareliber.ro/ Pagina oficială]
 
 
 
=== Școala de vară de Software Liber '''Informatica la Castel''' ===
 
Școală de vară anuală înființată în anul 2002, organizată de [http://www.uvvg.ro Universitatea de Vest Vasile Goldiș] din Arad și ''ARLug''. Evenimentul se desfăşoară la [http://www.geonames.org/6947210/castelul-cernovici-macea.html castelul Cernovici] din Macea, construit în 1724, la 20 km nord de Arad.
 
* [http://proinfo.uvvg.ro Pagina oficială] şi [http://proinfo.uvvg.ro/blog/ Blog]
 
* [http://www.linkedin.com/groups?gid=2239400&trk=myg_ugrp_ovr grup LinkedIn], [http://www.facebook.com/group.php?gid=128645950509525 grup Facebook], [http://identi.ca/group/informaticalacastel grup Identi.ca]
 
 
 
= Sărbători dedicate FOSS =
 
O listă de sărbători internaționale dedicate software-ului liber și open source și care se celebrează sub diverse forme inclusiv în România.
 
 
 
=== Software Freedom Day (SFD) ===
 
Eveniment coordonat de [http://softwarefreedomday.org/sfi Software Freedom International] care se ține la nivel global începând cu 2004. SFD se sărbătorește în a treia zi a lunii septembrie și este dedicat promovării ideii de [[rowiki:software liber|software liber]].
 
* http://fii-liber.ro/ziua-libertatii-programelor
 
* http://www.softwarefreedomday.org/
 
 
 
=== Document Freedom Day (DFD) ===
 
Eveniment care se ține la nivel global începând cu 2008 în ultima vineri a lunii martie cu scopul de a promova formatele deschise pentru documente, a standardelor deschise în general precum și pentru conștientizarea publicului larg în legătură cu această problemă.
 
* http://documentfreedom.org/
 
 
 
= Alte sărbători cu tradiție în comunitate =
 
Alte sărbători mai mult sau mai puţin oficiale celebrate inclusiv de comunitățile Linux.
 
 
 
=== SysAdminDay ===
 
'''System Administrator Appreciation Day''', '''SysAdminDay''' sau '''Ziua administratorilor de sistem''' este o sărbătoare dedicată administratorilor de sistem care se celebrează în ultima zi de vineri din iulie. Sărbătoarea este recunoscută de [[wikipedia:League of Professional System Administrators|Liga administratorilor profesioniști de sisteme]] și [[wikipedia:SAGE (organization)|SAGE]]/[[wikipedia:USENIX|USENIX]].
 
* [http://www.sysadminday.com/ site oficial]
 
* [http://www.opensrs.com/blog/2010/07/sysadmin-day-use-our-fancy-certificate-of-awesomeness-to-show-you-care/ Certificat neoficial de apreciere pentru administratorii de sistem]
 
 
 
=== Programmers' Day ===
 
Ziua programatorilor se sărbătoreşte în a 256-a zi a fiecărui an, pe 13 septembrie sau pe 12 septembrie în anii bisecţi. Printre modalităţile de sărbătorire se numără decorarea unui arbore cu cifre de 0 și 1 (rezultând un 'arbore binar') sau trimiterea de felicitări folosind ASCII art. În Rusia este sărbătoare oficială[http://archive.kremlin.ru/eng/text/news/2009/09/221572.shtml].
 
* http://www.programmerday.info/FAQ.html
 

Versiunea de la data 17 septembrie 2011 04:02

A bit surprised it seems to simlpe and yet useful.