Evenimente curente

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 12 septembrie 2006 15:39, autor: Petre (Discuție | contribuții) (Revenit la ultima editare de către 193.226.136.102)

Salt la: navigare, căutare

Admitere 2006

Universităţile din România nu se grăbesc să îi trateze non-discriminatoriu pe utilizatorii de Linux. Nimic nu poate fi mai frustrant decât să observi că dreptul la informare îţi este refuzat doar pentru că nu foloseşti browserul Internet Explorer. Astfel, dacă încercaţi să accesaţi pagina care oferă informaţii despre admitere pe situl Universităţii Alexandu Ioan Cuza din Iaşi, veţi constata cu stupoare că vă întîmpină un mesaj care vă îndeamnă să instalaţi browserul amintit, altfel nu veţi afla nimic. Nu şiu cum să interpretez lucrul acesta, dar primul cuvânt care îmi trece prin minte este "discriminare". Vezi: http://admitere.uaic.ro/default.php şi http://193.231.31.202/Weblic/Default.aspx


Nici o problemă!

Nici o problemă, Wine a ajuns la maturitate, aşa că fiecare user poate să instaleze IE fără prea mari dificultăţi. Există chiar şi un script excepţional (are şi localizare pentru limba română) care face toate setările necesare, ai nevoie doar de conectare la internet, pentru că scriptul trebuie să copieze câteva fişiere de pe www. http://www.tatanka.com.br/ies4linux/index-en.html

Nu cred că trebuie să luăm lucrurile în tragic. Să mulţumim lui Dumnezeu că există WWW. Şi dacă nu găsim destui oameni responsabili şi luminaţi aici(nici măcar în universităţi), îi vom găsi în altă parte. Atât timp cât vom proteja valorile comunităţii noastre şi vom încerca să rezolvăm problemele cu curaj, fără să ne lamentăm prea mult, încă mai există o speranţă. Prin urmare, nu abandonaţi lupta!


În alte cuvinte...

Cercetatorii Universităţii Alexandu Ioan Cuza din Iaşi anunţă omologarea internă a tehnologiei "Internet". Tehnologia a fost pusă instantaneu "în producţie" la afişarea rezultatelor admiterii din acest an.

Mai multe detalii aici: http://admitere.uaic.ro/default.php şi http://193.231.31.202/Weblic/Default.aspx (sorry, Internet Explorer only!).

Această tehnologie avansată "va fi folosită pentru formarea noilor specialişti deoarece o universitate trebuie să mai şi formeze nu numai să cerceteze", conform unui purtător de cuvânt al universităţii. "De aceea ne-am oprit din cercetat la Internet Explorer, şi ne-am şi apucat de format omul nou. Nici o secundă nu trebuie pierdută!" Întrebat despre Firefox purtătorul a răspuns "Nu". Eu zic că-i mai bine decât "Ce-i aia?".


Din punctul altcuiva de vedere....exista si opera ...si cel putin varianta 9xxx este waaaaay better :d ca sa zic asa.. cel putin eu sunt f. multumit de ea. & it's free. Si construita pentru mai multe SO-uri si platforme. Sincer nu am incercat inca sa intru pe aceste pagini inca ..:D dar nu cred ca vor fi mari probleme la afisare.. si pana la urma asta oamenii inca nu au aflat ca exista si alte browsere decat internet explorer..si atat timp cat platesc licente de antivirusi/sisteme de operare/aplicatii de curatat spyware etc...de ce sa nu-i lasam sa fie adepti ai microSOFT-ului - live and let live I say.

Noutăţi

2005.12.03 - wiki.lug.ro şi-a început funcţionarea

am pus favicon.ico de pe kernel.org, sper sa observe cineva ;) Petre 7 Dec 2005 21:09 (EET)

Si iata ca azi avem un cistigator si la capitolul "IP blocat". Imi cer scuze celor interesati de linkurile la site-urile cu x*nax si vi*gra, dar le-am sters din paginile unde le pusese nenea respectiv. wolfy 27 Dec 2005 23:48 (EET)

Azi am invatat de templates, asa ca am implementat vreo doua: Format:Distribuţie nu are parametri si se adauga in josul paginii unei distributii, iar Format:Distrobox are mai multi parametri (si tind sa devina si mai multi) si apare ca o casuta in dreapta sus a unei pagini de distributie. Exemplu de implementare gasiti la Debian, pentru modificari, propuneti-le pe pagina de discutii sau implementati-le direct. Petre 19 Apr 2006 05:09 (EEST)

Ah, si descrierile de spam de mai sus nu ma lasa sa salvez pagina Petre 19 Apr 2006 05:09 (EEST)

Culmea spamului

"W* are delicate, w* do not delete your content". Probabil vor şi mulţumiri ;) Yuliyan 18 Apr 2006 22:04 (EEST)

A fost si acum vreo saptamana, dar nu la nivelul asta. Devenim populari, se pare :) Petre 18 Apr 2006 22:40 (EEST)
Update: am pus filtru antispam pe expresia de mai sus (de aia am si modificat-o). In plus nu mai permitem inregistrarea userilor cu id-ul format din 10 cifre (modificat SpecialUserlogin.php) Petre 25 Apr 2006 18:10 (EEST)

Am mai largit regexpul de antispam. Petre 4 May 2006 17:54 (EEST)

Azi am bagat si [0-9]{20} in filtru (da, aia bagau 24 de cifre, dar nu strica sa fie nitel mai scurt) Petre 2 Jul 2006 15:58 (EEST)

pvpgn

Constat ca pagina PvPGN a fost stearsa (well, golita) de acelasi autor care o mentinuse pana acum. Nu am dat de Dizzy si nu pot confirma daca el a fost. Mi se pare pacat totusi sa ramana asa (si MW nu ma lasa sa dau revert la acelasi autor, dar daca e cazul gasim metode). Petre 23 Jun 2006 19:16 (EEST)