Lug

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 26 august 2010 11:38, autor: Rz (Discuție | contribuții) (Pagină nouă: '''LUG''' provine de la '''Linux Users' Group''', în traducere '''grup de utilizatori Linux'''. Un LUG este o organizaţie privată, de obicei non-profit, care oferă suport şi inst...)

(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

LUG provine de la Linux Users' Group, în traducere grup de utilizatori Linux. Un LUG este o organizaţie privată, de obicei non-profit, care oferă suport şi instruire pentru utilizatorii Linux, în general pentru cei mai puţin experimentaţi. Termenul desemnează de obicei grupuri locale de utilizatori care organizează întâlniri personale, dar se poate referi şi la grupuri online ai căror membri se situează pe o rază geografică largă şi care nu organizează fizic întâlniri. Multe LUG-uri acoperă deasemenea, pe lângă Linux, şi alte sisteme de operare libere de tip UNIX ca de exemplu FreeBSD.

De regulă, activităţile unui LUG constau în întâlniri lunare găzduite de universităţi, şcoli, centre comunitare, corporaţii private etc., liste de discuţii pe e-mail, canale IRC, forumuri şi altele. În general un LUG nu percepe taxă de membru şi participarea la activităţile acestuia este liberă.

Sursa: wikipedia