Modificare „Multimedia”

Salt la: navigare, căutare

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Modificarea poate fi anulată. Verificați diferența de dedesubt și apoi salvați pentru a termina anularea modificării.
Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 43: Linia 43:
  
 
=== MPlayer ===
 
=== MPlayer ===
The Movie Player - probabil cel mai bun player pentru formate video si audio pe platforme UNIX și nu numai. Este realizat de vecinii noştri maghiari şi dispune de o listă interminabilă de facilităţi (poate fi folosit ca player DIVX, audio, tvtuner, etc). Suportă (prin codec-uri) majoritatea formatelor video care se folosesc în zilele noastre. În plus, vine cu un program numit mencoder, care permite diverse prelucrări a fişierelor multimedia.
+
The Movie Player - probabil cel mai bun player pentru formate video si audio pe platforme UNIX. Este realizat de vecinii noştri maghiari şi dispune de o listă interminabilă de facilităţi (poate fi folosit ca player DIVX, audio, tvtuner, etc). Suportă (prin codec-uri) majoritatea formatelor video care se folosesc în zilele noastre. În plus, vine cu un program numit mencoder, care permite diverse prelucrări a fişierelor multimedia.
mplayer este o aplicație de consolă, dar dispune de un număr de interfețe pentru medii GUI dintre care unda din cele mai bune și ușor de folosit este [http://smplayer.sourceforge.net/ SMPlayer].
+
mplayer este o aplicație de consolă, dar există diverse interfețe pentru medii GUI dintre care unda din cele mai bune și ușor de folosit este [http://smplayer.sourceforge.net/ SMPlayer].
  
 
* [http://www.mplayerhq.hu/homepage/ Pagina oficială]
 
* [http://www.mplayerhq.hu/homepage/ Pagina oficială]
Linia 74: Linia 74:
  
 
* [http://tvtime.sourceforge.net/ Pagina oficială]
 
* [http://tvtime.sourceforge.net/ Pagina oficială]
 
== Distribuții dedicate pentru sisteme Home Theatre ==
 
[[Image:ElementOS.png|thumb|500|right|Element OS]]
 
 
Există o serie de distribuții Linux create special pentru sisteme de tip Media Center sau Home Theatre PC (HTPC).
 
 
Printre acestea se numără:
 
* [[wikipedia:Element OS|Element OS]]
 
* [[wikipedia:GeeXboX|GeeXboX]]
 
* [[wikipedia:LinuxMCE|LinuxMCE]]
 
* [[wikipedia:Mythbuntu|Mythbuntu]], bazată pe [[Ubuntu]] și [[MythTV]]
 
* [[wikipedia:Mythdora|Mythdora]], bazată pe [[Fedora]] și [[MythTV]]
 
* [[wikipedia:XBMC Live | XBMC Live]]
 

Reţine că toate contribuţiile la Wiki.lug.ro sunt considerate ca respectând licenţa Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 (vezi Wiki.lug.ro:Drepturi de autor pentru detalii). Dacă nu doreşti ca ceea ce scrii să fie editat fără milă şi redistribuit în voie, atunci nu trimite materialele respective aici.
De asemenea, trimiţând aceste materiale aici te angajezi că le-ai scris tu sau că sunt copiate dintr-o sursă care permite includerea materialelor sub această licenţă. NU TRIMITE MATERIALE PROTEJATE DE DREPTURI DE AUTOR FĂRĂ PERMISIUNE!

Revocare | Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)