Multimedia: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
m (Revenit la ultima editare de către Wolfy)
Linia 2: Linia 2:
  
 
=== XMMS ===
 
=== XMMS ===
X Multimedia System - player de mp3, ogg şi multe alte formate audio. Este intr-o oarecare masură o clonă a faimosului [http://www.winamp.com/ WinAmp]. Este inclus implicit în majoritatea distribuţiilor moderne, dar în ultimul timp unele distribuţii îl livrează fără suport mp3 (din motive de patent); din acest motiv plugin-ul de mp3 trebuie instalat separat.
+
X Multimedia System - player de mp3, ogg şi multe alte formate audio. Este într-o oarecare măsura o clonă a faimosului [http://www.winamp.com/ WinAmp]. Este inclus implicit în majoritatea distribuţiilor moderne, dar în ultimul timp unele distribuţii îl livrează fără suport mp3 (din motive de patent); din acest motiv plugin-ul de mp3 trebuie instalat separat.
  
 
* [http://www.xmms.org/ Pagina oficială]
 
* [http://www.xmms.org/ Pagina oficială]
Linia 24: Linia 24:
  
 
=== xine ===
 
=== xine ===
Xine  este un player multimedia gratuit. Poate reda de pe CD, DVD si VCD. Poate de asemenea sa redea fisiere multimedia precum AVI, MOV, WMV, si MP3 de pe discurile locale sau stream-uri multimedia preluate din Internet. Accepta numeroase formate multimedia mai comune sau mai putin comune.
+
Xine  este un player multimedia gratuit. Poate reda de pe CD, DVD si VCD. Poate de asemenea sa redea fişiere multimedia precum AVI, MOV, WMV, si MP3 de pe discurile locale sau stream-uri multimedia preluate din Internet. Accepta numeroase formate multimedia mai comune sau mai puţin comune.
  
 
* [http://http://xinehq.de/ Pagina oficială]
 
* [http://http://xinehq.de/ Pagina oficială]

Versiunea de la data 19 august 2006 12:21

Audio

XMMS

X Multimedia System - player de mp3, ogg şi multe alte formate audio. Este într-o oarecare măsura o clonă a faimosului WinAmp. Este inclus implicit în majoritatea distribuţiilor moderne, dar în ultimul timp unele distribuţii îl livrează fără suport mp3 (din motive de patent); din acest motiv plugin-ul de mp3 trebuie instalat separat.

BMPx

Beep Media Player - player audio bazat pe codul XMMS şi interfaţa în GTK2, pe lângă capabilităţile de redare audio are şi suport pentru catalogare (a la Amarok sau WMP). Are suport de teme XMMS/Winamp2 şi tinde sa fie un succesor al XMMS.

amaroK

Este un player audio pentru KDE foarte sofisticat care, spre deosebire de XMMS, are şi suport pentru catalogare.

Video

MPlayer

The Movie Player - probabil cel mai bun player pentru formate video si audio pe platforme UNIX. Este realizat de vecinii noştri maghiari şi dispune de o listă interminabilă de facilităţi (poate fi folosit ca player DIVX, audio, tvtuner, etc). Suportă (prin codec-uri) majoritatea formatelor video care se folosesc în zilele noastre. În plus, vine cu un program numit mencoder, care permite diverse prelucrări a fişierelor multimedia.

xine

Xine este un player multimedia gratuit. Poate reda de pe CD, DVD si VCD. Poate de asemenea sa redea fişiere multimedia precum AVI, MOV, WMV, si MP3 de pe discurile locale sau stream-uri multimedia preluate din Internet. Accepta numeroase formate multimedia mai comune sau mai puţin comune.

Televiziune

tvtime

Este o aplicaţie care poate reda pe monitor programele TV (prin tvtuner, desigur). Calitatea imaginii este extrem de buna şi ştie o grămadă de standarde.