Multimedia: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
 
(XMMS)
Linia 2: Linia 2:
  
 
=== XMMS ===
 
=== XMMS ===
X Multimedia System - player de mp3, ogg şi multe alte formate audio. Este intr-o oarecare masură o clonă a faimosului [http://www.winamp.com/ WinAmp]. Este inclus implicit în majoritatea distribuţiilor moderne, dar în ultimul timp vendorii îl livrează fără suport mp3 (din motive de patent); din acest motiv plugin-ul de mp3 trebuie instalat separat.
+
X Multimedia System - player de mp3, ogg şi multe alte formate audio. Este intr-o oarecare masură o clonă a faimosului [http://www.winamp.com/ WinAmp]. Este inclus implicit în majoritatea distribuţiilor moderne, dar în ultimul timp unele distribuţii îl livrează fără suport mp3 (din motive de patent); din acest motiv plugin-ul de mp3 trebuie instalat separat.
  
 
* [http://www.xmms.org/ Pagina oficială]
 
* [http://www.xmms.org/ Pagina oficială]
 
  
 
=== amaroK ===
 
=== amaroK ===

Versiunea de la data 5 decembrie 2005 07:04

Audio

XMMS

X Multimedia System - player de mp3, ogg şi multe alte formate audio. Este intr-o oarecare masură o clonă a faimosului WinAmp. Este inclus implicit în majoritatea distribuţiilor moderne, dar în ultimul timp unele distribuţii îl livrează fără suport mp3 (din motive de patent); din acest motiv plugin-ul de mp3 trebuie instalat separat.

amaroK

Este un player audio pentru KDE foarte sofisticat care, spre deosebire de XMMS, are şi suport pentru catalogare.


Video

MPlayer

The Movie Player - probabil cel mai bun player pentru formate video si audio pe platforme UNIX. Este realizat de vecinii noştri maghiari şi dispune de o listă interminabilă de facilităţi (poate fi folosit ca player DIVX, audio, tvtuner, etc). Suportă (prin codec-uri) majoritatea formatelor video care se folosesc în zilele noastre. În plus, vine cu un program numit mencoder, care permite diverse prelucrări a fişierelor multimedia.


Televiziune

tvtime

Este o aplicaţie care poate reda pe monitor programele TV (prin tvtuner, desigur). Calitatea imaginii este extrem de buna şi ştie o grămadă de standarde.