Multimedia: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
(mpd)
m (revert)
 
Linia 26: Linia 26:
 
* [http://amarok.kde.org/ Pagina oficială]
 
* [http://amarok.kde.org/ Pagina oficială]
  
de ginduri. Hai ca iar inritven, fara sa am pretentia ca ma ridic la competenta lui Marius de a explica mai clar.Din putinul pe care-l eu il stiu, nu vei gasi in Scriptura o chestie negru pe alb care sa reglementeze treaba asta, in genul pasul 1, pasul 2, etc. Dar nu cred ca vreo comunitate sanatoasa, adunata in jurul lui Cristos va tolera o astfel de alegere si nu cred ca acea comunitate ii va recunoaste pe cei 2 ca si casatoriti. Orice comunitate ii va declara pacatosi, si hai sa vedem putin cum se incearca indreptarea pacatosilor:Matei 18:15. Dacă fratele tău a păcătuit eempotriva ta, du-te şi mustră-l eentre tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai ce2ştigat pe fratele tău.16. Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori.17. Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păge2n şi ca un vameş.18. Adevărat vă spun, că orice veţi lega pe păme2nt, va fi legat een cer; şi orice veţi dezlega pe păme2nt, va fi dezlegat een cer.Deci daca norma acelei comunitati este: daca vrei sa fii legitim casatorit fa-o si in mijlocul fratilor tai in credinta, si daca cei 2 nu se conformeaza urmind pasii din versetele de mai sus, acea comunitate ii declara pacatosi si Dumnezeu va tine cont de hotarirea acelei comunitati. (vers. 18) Poate fi ceva mai negru pe alb decit atit?
+
===mpd===
 +
Sau Music Player Daemon, este un „server” de muzică, ce operează în mod unattended. Are un footprint foarte mic, deci poate fi instalat pe un sistem embedded sau pe un PC slab. Este controlat prin rețea.
 +
 
 +
Întrucît mpd e doar un daemon, pentru a interacționa cu acesta e nevoie de unul sau mai mulți clienți. În cadrul proiectului există deja clienți în consolă și în GTK, printre altele.
 +
 
 +
* [http://musicpd.org Pagina principală]
  
 
=== Rhythmbox ===
 
=== Rhythmbox ===

Versiunea curentă din 12 aprilie 2015 07:38

Audio[modificare]

XMMS[modificare]

X Multimedia System - player de mp3, ogg şi multe alte formate audio. XMMS provine din x11amp, o clonă a faimosului Winamp. Este inclus implicit în majoritatea distribuţiilor moderne, dar în ultimul timp unele distribuţii îl livrează fără suport mp3 (din motive de patent); din acest motiv plugin-ul de mp3 trebuie instalat separat.

Notă: ultima versiune stabilă a XMMS este foarte veche și folosește biblioteci grafice încă și mai vechi (GTK 1.2). Unele distribuții nu îl mai distribuie (ex. Gentoo). În măsura posibilităților, folosiți un alt player.

BMP / Audacious[modificare]

Beep Media Player - player audio bazat pe codul XMMS şi interfaţa în GTK2, pe lângă capabilităţile de redare audio are şi suport pentru catalogare (a la Amarok sau WMP). Are suport de teme XMMS/Winamp2. Developerii săi principali au anunțat că se vor concentra exclusiv pe BMPx, o rescriere completă a BMP. Cu toate acestea, BMP continuă să fie întreținut, într-un fork cu numele Audacious.

BMP2 (BMPx)[modificare]

O rescriere completă a lui Beep Media Player. Vine „out of the box” cu suport pentru catalogare și last.fm.

amaroK[modificare]

Captură de ecran - amoroK

Este un player audio pentru KDE foarte sofisticat care, spre deosebire de XMMS, are şi suport pentru catalogare.

mpd[modificare]

Sau Music Player Daemon, este un „server” de muzică, ce operează în mod unattended. Are un footprint foarte mic, deci poate fi instalat pe un sistem embedded sau pe un PC slab. Este controlat prin rețea.

Întrucît mpd e doar un daemon, pentru a interacționa cu acesta e nevoie de unul sau mai mulți clienți. În cadrul proiectului există deja clienți în consolă și în GTK, printre altele.

Rhythmbox[modificare]

Captură de ecran - Rhythmbox

Rhythmbox este mai mult decât un player audio, este o apliaţie integrată de management al muzicii pentru Gnome folosind infrastructura GStreamer. Are funcţii de căutare avansată, de catalogare după diverse criterii, afisază coperţile albumelor, include chiar şi un mod de lucru alternativ - "party mode".

Video[modificare]

MPlayer[modificare]

The Movie Player - probabil cel mai bun player pentru formate video si audio pe platforme UNIX și nu numai. Este realizat de vecinii noştri maghiari şi dispune de o listă interminabilă de facilităţi (poate fi folosit ca player DIVX, audio, tvtuner, etc). Suportă (prin codec-uri) majoritatea formatelor video care se folosesc în zilele noastre. În plus, vine cu un program numit mencoder, care permite diverse prelucrări a fişierelor multimedia. mplayer este o aplicație de consolă, dar dispune de un număr de interfețe pentru medii GUI dintre care unda din cele mai bune și ușor de folosit este SMPlayer.

xine[modificare]

Xine este un player multimedia gratuit. Poate reda de pe CD, DVD si VCD. Poate de asemenea sa redea fişiere multimedia precum AVI, MOV, WMV, si MP3 de pe discurile locale sau stream-uri multimedia preluate din Internet. Accepta numeroase formate multimedia mai comune sau mai puţin comune.

Totem[modificare]

Captură de ecran - Rhythmbox

Totem este playerul video oficial din Gnome, dar poate fi folosit şi ca player audio, suportând playlist-uri şi etichete ID3. Poate folosi (opţiune aleasă la compilare) ca back-end atât GStreamer cât şi xine-lib. Se integrează cu Nautilus, managerul de fişiere Gnone, pentru a furniza icon-uri pentru fişierele video şi cu navigatorul web, oferind un plug-in pentru redarea fişierelor multimedia.

VideoLAN Client (VLC)[modificare]

Captură de ecran - Rhythmbox

VideoLAN Client (cunoscut şi ca VLC) este un player multimedia cross-platform care suportă o foarte largă varietate de formate. Poate fi folosit şi ca server de streaming cu funcţionalitate extinsă (video on demand, transcodare în timp real). Interfaţa poate fi uşor personalizată folosind skin-uri.

Televiziune[modificare]

tvtime[modificare]

Este o aplicaţie care poate reda pe monitor programele TV (prin tvtuner, desigur). Calitatea imaginii este extrem de buna şi ştie o grămadă de standarde.

Distribuții dedicate pentru sisteme Home Theatre[modificare]

Element OS

Există o serie de distribuții Linux create special pentru sisteme de tip Media Center sau Home Theatre PC (HTPC).

Printre acestea se numără: