Multimedia

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 5 decembrie 2005 07:17, autor: 82.76.51.50 (Discuție) (Audio)

Salt la: navigare, căutare

Audio

XMMS

X Multimedia System - player de mp3, ogg şi multe alte formate audio. Este intr-o oarecare masură o clonă a faimosului WinAmp. Este inclus implicit în majoritatea distribuţiilor moderne, dar în ultimul timp unele distribuţii îl livrează fără suport mp3 (din motive de patent); din acest motiv plugin-ul de mp3 trebuie instalat separat.

BMPx

Beep Media Player - player audio bazat pe codul XMMS şi GTK2, acum pe lângă capabilităţile de redare audio are şi suport pentru catalogare (a la amarok sau WMP). Are suport de teme XMMS/Winamp2 şi tinde sa fie un succesor al XMMS, multe plugin-uri ale XMMS fiind adaptate pentru BMPx.

amaroK

Este un player audio pentru KDE foarte sofisticat care, spre deosebire de XMMS, are şi suport pentru catalogare.

Video

MPlayer

The Movie Player - probabil cel mai bun player pentru formate video si audio pe platforme UNIX. Este realizat de vecinii noştri maghiari şi dispune de o listă interminabilă de facilităţi (poate fi folosit ca player DIVX, audio, tvtuner, etc). Suportă (prin codec-uri) majoritatea formatelor video care se folosesc în zilele noastre. În plus, vine cu un program numit mencoder, care permite diverse prelucrări a fişierelor multimedia.


Televiziune

tvtime

Este o aplicaţie care poate reda pe monitor programele TV (prin tvtuner, desigur). Calitatea imaginii este extrem de buna şi ştie o grămadă de standarde.