Modificare „Proiecte Linux cu participare românească”

Salt la: navigare, căutare

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Modificarea poate fi anulată. Verificați diferența de dedesubt și apoi salvați pentru a termina anularea modificării.
Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 1: Linia 1:
{{OUTDATED}}
+
* [[BBStatus]] [http://freshmeat.net/projects/bbstatus/]
  
În această pagină sunt enumerate '''proiecte software în care participă preponderent membri ai comunităţii române''' Free/Open Source Software. Multe dintre aceste proiecte funcţionează şi sub [[FreeBSD]] sau alte sisteme de operare de tip [[UNIX]]. Este garantat să obţineţi suport în limba română, în caz contrar proiectul nu ar trebui listat pe această pagină. Pe măsură ce lista creşte noi secţiuni vor fi adăugate.  Listarea se face strict alfabetic.
+
* [[DarkStar Linux]] [http://www.darkstarlinux.ro/], distribuţie linux
  
 +
* [[Decebal Linux]] [http://www.decebal.org/], distribuţie linux
  
Toate aceste proiecte sunt deschise participării publicului larg. În această participare constă puterea software-ului liber. Că aţi adus o îmbunătăţire cât de mică sau pur şi simplu programul a crăpat, autorul software-ului pe care îl rulaţi ar dori să afle acest lucru. Nu vă sfiiţi să-i trimiteţi un email. Uneori chiar un simplu mulţumesc ajută, în special în acele cazuri când proiectul nu a mai mişcat nimic de ani de zile.
+
* [[HTB-tools]] [http://htb-tools.arny.ro/] unelte pentru shapping
  
 +
* [[Quanta Plus]] [http://quanta.kdewebdev.org/], editor HTML pentru [[KDE]]
  
Am lăsat secţiunea de proiecte de traducere la urmă, datorită numelor răsunătoare de proiecte internaţionale pe care le conţine. Aceste proiecte eclipsează orice efort local românesc de dezvoltare de software (e greu să te lupţi cu Mozilla!). Dacă sunteţi în căutarea unui proiect "important", nu uitaţi să vizitaţi această secţiune.
+
* [[TFM]] [http://www.tfm.ro/] Distribuţie linux
  
 +
* [[YATE]] [http://yate.null.ro/], Yet another telephony engine
  
Sperăm cu această listă să modificăm puţin imaginea de "forum, reviste şi _ce_tarez_io_ca_rulz_Xdistro_" pe care o are mişcarea Free/Open Source Software din România. În fond, F/OSS se referă în principal la producerea de software, cu tot ce cuprinde ea: coding, testare, documentare, distribuţie şi suport. Este greşit să identificăm această mişcare cu o revistă specifică sau cu un autor specific de forum.
+
* [[mipClasses]] [http://metropolitana.loginet.ro/]
  
O parte din aceste proiecte sunt inactive. Dacă dorești să le preiei pentru dezvoltare poți lua legătura cu maintainer-ul proiectului.
+
* [[Gnu Interactive Tools GIT]] [http://hulubei.net/tudor/git/] file-manager similar cu nc/mc
  
Very nice site!
+
==Vezi şi==
 
+
[[Prezenţă comercială Linux România]]
Very nice site!
 
 
 
Very nice site!
 
 
 
Very nice site!
 
 
 
Very nice site!
 
 
 
Very nice site!
 
 
 
Very nice site!
 

Reţine că toate contribuţiile la Wiki.lug.ro sunt considerate ca respectând licenţa Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 (vezi Wiki.lug.ro:Drepturi de autor pentru detalii). Dacă nu doreşti ca ceea ce scrii să fie editat fără milă şi redistribuit în voie, atunci nu trimite materialele respective aici.
De asemenea, trimiţând aceste materiale aici te angajezi că le-ai scris tu sau că sunt copiate dintr-o sursă care permite includerea materialelor sub această licenţă. NU TRIMITE MATERIALE PROTEJATE DE DREPTURI DE AUTOR FĂRĂ PERMISIUNE!

Revocare | Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)

Format folosit în această pagină: