Slackware

De la Wiki.lug.ro
Versiunea din 3 decembrie 2005 14:01, autor: 86.125.72.13 (Discuție)

(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare
Slackware Linux este una dintre primele distributii Linux. Înca de la prima versiune, Slackware a menţinut, si încă menţine, simplitatea, stabilitatea si siguranţa în operare. Nu incearcă sa rivalizeze cu Windows, încearca doar să fie cel mai bun Linux posibil. Nu îşi propune să acopere programele cu interfeţe grafice fanteziste. În schimb, pune utilizatorii în control total asupra sistemului lasăndu-i să interactioneze cu acesta pană la cel mai mic detaliu.

Dezvoltarea distribuţiei nu este grăbită pentru a satisface termenele limită, fiecare versiune este lansată cănd este gata pregatiă. Slackware este distribuţia ideală pentru cei cărora le place să invete si să îşi configureze singuri propriul sistem, lăsăndu-i ăa faca exact ceea ce doresc. Stabilitatea si simplitatea sunt motivele pentru care mulţi folosesc această distribuţie şi tot din aceste motive o vor folosi mulţi ani de acum încolo.

Slackware linux la treaba Slackware Linux are reputatia de a fi solid si stabil, atat ca statie de lucru dar mai ales ca server. Odata instalate si configurate, serverele pot sustine afaceri, putand juca orice rol dorit, cu costuri scazute. Servere de web, FTP, e-mail, DNS si multe altele, sunt functionale la cheie", precum si o gama variata de medii desktop (interfete grafice - window manager). Nucleul (kernel) Linux pe care se bazeaza distributia Slackware, functioneaza ireprosabil pe toata gama de servere, de la low-end si pâna la high-end, cu suport multiprocesor (pana la 255 de procesoare) si optimizari speciale pentru fiecare clasa de procesor Intel. Sunt incluse si o varietate de unelte pentru programare, editoare de text si biblioteci curente pentru cei ce doresc sa-si compileze propriile programe.