Modificare „Testare”

Salt la: navigare, căutare

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Modificarea poate fi anulată. Verificați diferența de dedesubt și apoi salvați pentru a termina anularea modificării.
Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 11: Linia 11:
 
Sa incepem!
 
Sa incepem!
  
===Ce inseamna "Testarea software / QA Engineering?"===
+
uite mie windows 8 imi baga un ecran altabsru ce nu poate sa scrie pe usb device de fiecare data cand opresc imprimanta. si cere restart. si la restart imi cere repair. nu dureaza mult, dar e super enervant.apoi cand s-a luat curentul, prin minune mi-a disparut partitia aia de 100 de mega care o face. nu am reusit sa o refac cu repairul de win8, pentru ca era tot hdd-ul write protected, si nu am reusit sa scot wp-ul nici cu diskpart, desi el zicea ca imi scoate flagul.am refacut partitia cu win7 repair, ca ala ignora flagul de write protect, si abia dupa aia win 8 repair a putut sa isi repare bootul.astea sunt problemele care le am in win 8 in mai putin 1 luna de la cumparare. pe care nu le-am avut in win 7 de cand era in beta.p.s. microsoft tre sa fie condus de retardati. daca spera sa vanda surface la preturile alea, si care au avut ideea genialasa lanseze rt inainte de x86.pai normal ca lumea nu o cumpara, asteapta versiunea  unlocked , nu prostia de rt. 0  0
----
 
Nimic altceva decat suma tuturor procedurilor, operatiilor si actiunilor menite sa asigure buna functionare a programelor. Prin "buna functionare" intelegem:
 
  
* Respectarea specificatiilor / cererilor clientului
+
===De ce avem nevoie de testare si cine o poate face?===
* Implementarea corecta a cerintelor de functionare (requirements)
 
* Absenta erorilor de proiectare logica si algoritmica
 
* Siguranta datelor folosite in cadrul programului
 
* Viteza optima de rulare a aplicatiei
 
* Folosirea eficienta a resurselor disponibile
 
* Grad ridicat de utilizare
 
  
In acceptiunea generala, testarea se caracterizeaza prin rularea testelor. Aceasta este, in schimb, doar partea vizibila din exterior. Pentru a asigura toate cele de mai sus, este nevoie de mult mai multe etape pana a ajunge in punctul executiei testelor.
+
Ei, uite ca eu nu m-am lamurit din exeplmul cu nunta sub copac (si nu ma refer la faptul ca nu sunt de acord cu argumentele oferite de  fr. Marius) ci doar ca as vrea, desigur daca dansul are timp si dorinta, sa imi explice exact pe cazul dat ca ex. de mine ca sa inteleg mai bine. Poate pricep eu mai greu. sau poate am doar nevoie de o sinteza a celor spuse aseara.Cand am spus ca este un caz diferit de cel cu nunta sub copac m-am referit la faptul ca o parte din argumentele de aseara se pot demonta usor in acest caz mai ales cele ce tin de comunitate si biserica (cel putin in cazul meu asa a fost). M-am gandit ca un argument de genul  Scriptura spune  care sa fie foarte clar pt exeplmul meu ar fi de mare ajutor mai ales daca cei cu care vorbesc accepta ca singura autoritate Biblia. De aceea, am insistat pe argumente biblice.
Din motive de eficienta, planurile de teste trebuie neaparat sa contina si o perioada de timp alocata planificarii testelor, design-ului test case-urilor, planificarii executiei si, bineinteles, analizei rezultatelor.
 
 
 
Procesul fundamental de testare este alcatuit din urmatoarele activitati principale:
 
 
 
* Planificare si control
 
** Verificarea misiunii de testare, definirea obiectivelor si specificarea activitatii de testare astfel incat aceasta sa atinga obiectivele si scopul misiunii
 
** Compararea progresului / evolutiei actual(e) cu planul initial si raportarea starii de fapt, inclusiv deviatiile de la plan. Pentru a controla eficient procesul de testare, acesta trebuie monitorizat pe toata durata proiectului.
 
* Analiza si Design
 
** Sectiunea in care obiectivele sunt transformate in test case-uri si conditii de testare tangibile
 
* Implementare si executie
 
** Sunt definite proceduri de testare si/sau scripturi prin aranjarea test case-urilor intr-o anumita ordine si includerea de informatii aditionale necesare executiei; se pregateste mediul de test si se executa testele
 
* Evaluarea rezultatelor si raportarea acestora
 
** Analiza rezultatelor executiei testelor si compararea acestora cu obiectivele initiale; evident, raportarea situatiei
 
* Finalizarea procesului de testare
 
** Adunarea de date stranse pe parcursul proiectului (cifre, numere, impresii ale membrilor echipei, etc.) in vederea analizei workflow-ului
 
 
 
===De ce avem nevoie de testare si cine o poate face?===
 
  
===Principii===
 
 
===Testarea si calitatea===
 
===Testarea si calitatea===
 
===Rolul testarii in cadrul dezvoltarii si a mentenantei===
 
===Rolul testarii in cadrul dezvoltarii si a mentenantei===

Reţine că toate contribuţiile la Wiki.lug.ro sunt considerate ca respectând licenţa Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 (vezi Wiki.lug.ro:Drepturi de autor pentru detalii). Dacă nu doreşti ca ceea ce scrii să fie editat fără milă şi redistribuit în voie, atunci nu trimite materialele respective aici.
De asemenea, trimiţând aceste materiale aici te angajezi că le-ai scris tu sau că sunt copiate dintr-o sursă care permite includerea materialelor sub această licenţă. NU TRIMITE MATERIALE PROTEJATE DE DREPTURI DE AUTOR FĂRĂ PERMISIUNE!

Revocare | Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)

Format folosit în această pagină: