Modificare „Testare”

Salt la: navigare, căutare

Atenție: Nu v-ați autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi vizibilă în mod public dacă efectuați modificări. Dacă vă autentificați sau vă creați un cont, modificările dumneavoastră vor fi asociate numelui de utilizator, pe lângă alte beneficii.

Modificarea poate fi anulată. Verificați diferența de dedesubt și apoi salvați pentru a termina anularea modificării.
Versiunea curentă Textul dumneavoastră
Linia 47: Linia 47:
  
 
=="Psihologia" testarii==
 
=="Psihologia" testarii==
 
Ar trebui sa fie evident pentru toata lumea ca procesul testarii unui produs este privit ca fiind unul distructiv, chiar ofensator catre cei ce l-au dezvoltat. Testerii sunt priviti de multe ori cu un soi de ura de catre dezvoltatori mai ales si, de multe ori, desconsiderati.
 
 
Si asta e bine! Personalul responsabil cu calitatea unui produs trebuie sa fie acel ghimpe-n coasta dezvoltatorilor, acel om care poate spune cu nonsalanta in ziua unui release public ca produsul nu e inca matur si nu trebuie sa iasa pe piata daca nu se doreste falimentul proiectului.
 
 
Testarea este o activitate constructiva din punct de vedere managerial si al analizei riscurilor.
 
Pentru a cauta defecte si potentiale erori intr-un sistem, este nevoie de multa curiozitate, pesimism, mare atentie la detalii, spirit critic si analitic si o fire comunicativa, in special cu dezvoltatorii.
 
 
Atat timp cat defectele si erorile sunt comunicate intr-o maniera corespunzatoare, tensiunile dintre tester si dezvoltator pot fi eliminate definitiv. In cele din urma, sa nu uitam ca interesul comun trebuie sa fie intotdeauna calitatea si eficienta produsului oferit, iar sentimentul efortului colectiv trebuie sa se regaseasca in fiecare. Privind aspectul din urma, managerii firmelor au o foarte mare influenta. Ei pot crea si sustine acest sentiment, prin incurajari periodice si obiectivitate.
 
 
* Tester-ul nu este ultima linie de aparare a clientului! El nu are rolul de a tine produsul departe de client si nici doar rolul de a gasi bug-uri la nesfarsit! Daca se intampla asta, problema este mult mai adanca.
 
 
* Tester-ul trebuie sa raporteze problemele intr-un mod neutru, evitand criticarea persoanei ce a dezvoltat modulul/programul in cauza!
 
 
* Intotdeauna, tester-ul trebuie sa inteleaga persoanele din jur si, mai ales, motivele ce le fac sa reactioneze intr-un anumit fel (mai ales in conditii de stres)
 
 
* Asigurati-va ca persoana careia va adresati intelege exact ceea ce ati spus! Clarificati orice aspect inainte de a trece la actiune!
 
  
 
==Metode de testare==
 
==Metode de testare==

Reţine că toate contribuţiile la Wiki.lug.ro sunt considerate ca respectând licenţa Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5 (vezi Wiki.lug.ro:Drepturi de autor pentru detalii). Dacă nu doreşti ca ceea ce scrii să fie editat fără milă şi redistribuit în voie, atunci nu trimite materialele respective aici.
De asemenea, trimiţând aceste materiale aici te angajezi că le-ai scris tu sau că sunt copiate dintr-o sursă care permite includerea materialelor sub această licenţă. NU TRIMITE MATERIALE PROTEJATE DE DREPTURI DE AUTOR FĂRĂ PERMISIUNE!

Revocare | Ajutor pentru modificare (se deschide într-o fereastră nouă)

Format folosit în această pagină: