Testare: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
(Pagină nouă: {{in lucru|dragos.iorgulescu}} ==Introducere== ===Cauzele defectelor=== ===Ce inseamna "testarea software / QA Engineering?"=== ===De ce avem nevoie de testare si cine o poate face?...)
 
(Cauzele defectelor)
Linia 1: Linia 1:
{{in lucru|dragos.iorgulescu}}
+
{{in lucru|dragos.iorgulescu}}
  
 
==Introducere==
 
==Introducere==
 
===Cauzele defectelor===
 
===Cauzele defectelor===
 +
----
 +
 +
'''Defectele''' sunt cauzate de '''erorile''' umane introduse in timpul dezvoltarii unui program. Ele se manifesta fie prin functionarea incorecta a aplicatiei la nivel logic, fie prin nefunctionarea sa sau printr-un comportament, sa ii spunem, deviant (erori, crash-uri, etc.).
 +
Oricare are fi natura unui defect, el poarta numele de '''"BUG"''' (ce NU este un acronim de la "Behaves Usually Good" :) ).
 +
'''Bug-urile''' apar datorita faptului ca oamenii ce realizeaza aplicatiile sunt, evident, oameni. Indiferent de nivelul de experienta al dezvotlatorilor, design-erilor, arhitectilor si a testerilor, erorile sunt ceva natural. Problema care se ridica este "cum procedam astfel incat produsele software sa contina cat mai putine erori probabile?". Voi incerca prin cele ce urmeaza sa aduc cat mai multe raspunsuri si solutii acestei probleme.
 +
 +
Sa incepem!
 +
 
===Ce inseamna "testarea software / QA Engineering?"===
 
===Ce inseamna "testarea software / QA Engineering?"===
 
===De ce avem nevoie de testare si cine o poate face?===
 
===De ce avem nevoie de testare si cine o poate face?===

Versiunea de la data 11 august 2009 23:03

Acest articol este în curs de editare de către dragos.iorgulescu. Dacă doriți să interveniţi în procesul de editare, cereți mai înainte permisiunea autorului pe pagina sa de discuţii.

Introducere

Cauzele defectelor


Defectele sunt cauzate de erorile umane introduse in timpul dezvoltarii unui program. Ele se manifesta fie prin functionarea incorecta a aplicatiei la nivel logic, fie prin nefunctionarea sa sau printr-un comportament, sa ii spunem, deviant (erori, crash-uri, etc.). Oricare are fi natura unui defect, el poarta numele de "BUG" (ce NU este un acronim de la "Behaves Usually Good" :) ). Bug-urile apar datorita faptului ca oamenii ce realizeaza aplicatiile sunt, evident, oameni. Indiferent de nivelul de experienta al dezvotlatorilor, design-erilor, arhitectilor si a testerilor, erorile sunt ceva natural. Problema care se ridica este "cum procedam astfel incat produsele software sa contina cat mai putine erori probabile?". Voi incerca prin cele ce urmeaza sa aduc cat mai multe raspunsuri si solutii acestei probleme.

Sa incepem!

Ce inseamna "testarea software / QA Engineering?"

De ce avem nevoie de testare si cine o poate face?

Principii

Testarea si calitatea

Rolul testarii in cadrul dezvoltarii si a mentenantei

"Psihologia" testarii

Metode de testare

Metoda "White Box"

Metoda "Gray Box"

Metoda "Black Box"

Nivele de testare

Testarea componentei / Component testing

Testarea integrarii / Integration testing

Testarea unui sistem / System testing

Teste de acceptanta / Acceptance testing

Unelte