WMII: Diferență între versiuni

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare
 
m (diacritice (partial) si pagina oficiala)
Linia 1: Linia 1:
 
== WMII ==
 
== WMII ==
  
WMII este un [[manager de ferestre dinamic]] pentru X11. Suporta atat modul conventional de management al ferestrelor (floating) precum si 'tabbed', 'tiled', 'maximized' and 'vertical split'. Necesarul de memorie pentru a-l rula este foarte mic. Este foarte modularizat si foloseste o interfata de comunicare inter-proces care este conforma cu protocolul [http://www.cs.bell-labs.com/sys/man/5/INDEX.html 9P2000] introdus de catre sistemul de operare [http://www.cs.bell-labs.com/plan9dist/ Plan9].
+
WMII este un [[manager de ferestre dinamic]] pentru X11. Suportă atât modul convenţional de management al ferestrelor (floating) precum şi 'tabbed', 'tiled', 'maximized' şi 'vertical split'. Necesarul de memorie pentru a-l rula este foarte mic. Este foarte modularizat şi foloseşte o interfaţă de comunicare inter-proces care este conformă cu protocolul [http://www.cs.bell-labs.com/sys/man/5/INDEX.html 9P2000] introdus de către sistemul de operare [http://www.cs.bell-labs.com/plan9dist/ Plan9].
  
Este un manager de ferestre care isi ia foarte in serios treaba de manager de ferestre lasand utilizatorului foarte putine de facut in aceasta privinta. La inceput este chiar frustrant in utilizare, utilizatorul nu are mai nimic de facut: nu tu buton de maximize/minimize, nu tu buton de hide, buton de close, nimic! La o privire mai atenta insa, acesta e exact atu-ul acestui manager de ferestre: utilizatorul e cu munca, managerul de ferestre cu managementul ferestrelor, si niciunul nu are ce cauta in treaba celuilalt! Simplu... eficient... UNIX ;)
+
Este un manager de ferestre care işi ia foarte în serios treaba de manager de ferestre lăsând utilizatorului foarte puţine de făcut în această privinţă. La început este chiar frustrant în utilizare, utilizatorul nu are mai nimic de facut: nu tu buton de maximize/minimize, nu tu buton de hide, buton de close, nimic! La o privire mai atentă însă, acesta e exact atu-ul acestui manager de ferestre: utilizatorul e cu munca, managerul de ferestre cu managementul ferestrelor, şi niciunul nu are ce căuta în treaba celuilalt! Simplu... eficient... UNIX ;)
  
 
Enjoy it!
 
Enjoy it!
 +
 +
== Legături externe ==
 +
 +
[[http://wmii.de/ Pagina oficială]]

Versiunea de la data 3 ianuarie 2006 18:54

WMII

WMII este un manager de ferestre dinamic pentru X11. Suportă atât modul convenţional de management al ferestrelor (floating) precum şi 'tabbed', 'tiled', 'maximized' şi 'vertical split'. Necesarul de memorie pentru a-l rula este foarte mic. Este foarte modularizat şi foloseşte o interfaţă de comunicare inter-proces care este conformă cu protocolul 9P2000 introdus de către sistemul de operare Plan9.

Este un manager de ferestre care işi ia foarte în serios treaba de manager de ferestre lăsând utilizatorului foarte puţine de făcut în această privinţă. La început este chiar frustrant în utilizare, utilizatorul nu are mai nimic de facut: nu tu buton de maximize/minimize, nu tu buton de hide, buton de close, nimic! La o privire mai atentă însă, acesta e exact atu-ul acestui manager de ferestre: utilizatorul e cu munca, managerul de ferestre cu managementul ferestrelor, şi niciunul nu are ce căuta în treaba celuilalt! Simplu... eficient... UNIX ;)

Enjoy it!

Legături externe

[Pagina oficială]