Discuție:Aplicaţii corespondente

De la Wiki.lug.ro
Salt la: navigare, căutare

Eu zic ca mai nu prea are rost sa listam si aplicatiile Windows, putem completa doar categoriile si e sificient 193.230.240.25 4 Dec 2005 23:32 (EET)

Există surprinzător de mulţi oameni cărora le vine greu să gîndească abstract, să inducă generalul din particular, etc. Pe aceştia nu-i vei auzi întrebând "Ce browsere web există pe Linux?", ci mai degrabă "Unde-i Internet Exploreru' pe Linux?", sau încă şi mai rău, "Unde-i Internetu' pe linux". Hope you get the idea... Din cauza asta cred că trebuie să listăm şi aplicaţiile din lumea Windoze. Yuliyan 4 Dec 2005 23:44 (EET)

Am si eu o intrebare, credeti ca mc/git au ce cauta ca si aplicatii corespondente pentru Total Commander? Din punctul meu de vedere daca, comparatia este intre Windows si Linux, nu prea au ce cauta applicatii care ruleaza in consola (respectiv MS-DOS)... De asta nu am pus nici Dos Navigator nici Norton Commander sau Volkov Commander in sectiunea Windows... sau ar trebui sa le pun? Ce ziceti? Alex 13 Dec 2005 20:04 (EET)

Eu zic ca varianta listarii in paralel a aplicatiilor, grupate pe categorii de aplicatii, e foarte OK. in felul asta cine are un reper intr-unul dintre sistemele de operare poate incerca sa gaseasca un echivalent in partea cealalata. Cit despre aplicatii consola/MS-DOS ... in epoca Win 2000 / Win XP nu stiu sa mai fie folosite. Ar putea fi mentionate, de dragul fericirii celor cu Win 95... wolfy 14 Dec 2005

Pai aplicatiile de dos inca se mai folosesc. Am colegi care folosesc pe win Xp norton comander/dos navigator tocmai pentru ca sint mai usor de utilizat decit windows explorer. In plus aici nu se vede partea tare a linuxului - consola - scripting. In winxp nu stiu sa existe un editor mod ecran in consola. Si facilitatile de scripting din windows sint aproape inexistente. Nu cred ca wiki trebuie sa se adreseze doar novicilor in calculatoare (care putin probabil ca vor pune mina sa citeasca ceva) ci si utilizatorilor care cit de cit stiu ce e ala cmd.exe sau command.com. --caszonyi 6 Jan 2006 18:55 (EET)

Octave vs. Matlab[modificare]

Parerea mea e ca nu prea se compara. Adica nu stiu cati dintre utilizatorii de Matlab sau Mathcad ar considera Octave ca replacement pt. ce fac ei acolo. Ma rog, parerea asta nu e suficient de strong cat sa editez pagina, incerc sa starnesc o discutie :)